37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Prima prognoză a noului Guvernator. Rata medie a inflației de 7% pentru acest an

Prima prognoză a noului Guvernator. Rata medie a inflației de 7% pentru acest an

05.05.2016842 views Unimedia.info
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

BNM prognozează pentru anul 2016 o rată a inflației de maxim 7%. În primul semestru al acestui an rata inflației a scăzut de la 14,6% în decembrie 2015 la 10,2% în luna martie.

Potrivit raportului prezentat de guvernatorul Sergiu Cioclea, s-au luat în calcul posibilitățile unei creșteri economice în zona euro, și o scadență a economiei în Federația Rusă.

Pentru anul 2017 BNM a prognozat o rată a inflației de 4,8%.

Banca Naţională a Moldovei îşi prezintă, „Raportul asupra inflaţiei şi prognoza BNM". Menţionăm că este primul raport din mandatul noului guvernator Sergiu Cioclea.

Ultimul raport al inflației a fost prezentat la 1 februarie 2016. Potrivit documentului rata anuală a inflaţiei a constituit anul trecut 13.4 la sută, fiind cu 2.3 puncte procentuale superioară celei din trimestrul precedent. Și anul trecut, Guvernatorul de atunci, Dorin Drăguțanu prognoza o inflație de 7 la sută, însă cifrele de la sfârșit de an au fost altele.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...