37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Prima de asigurare obligatorie s-ar putea majora în 2015

Prima de asigurare obligatorie s-ar putea majora în 2015

22.01.20151.200 views Bani.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Prima de asigurare obligatorie în sănătate s-ar putea mări în 2015. Ministerul Sănătății pregătește un proiect în acest sens. Declarația a fost făcută de ministrul Andrei Usatîi, la solicitarea bani.md.

Potrivit proiectului, majorarea va viza doar angajatorii, nu și persoanele angajate. Agenții economici vor fi nevoiți astfel să contribuie mai mult la Fondul de Asigurări în Sănătate.

Usatîi, a precizat că deocamdată nu s-a stabilit cu cât la sută se va majora contribuția angajatorilor și nici dacă, în consecință, se va scumpi polița de asigurare medicală.

În prezent, angajatorii și angajații plătesc o contribuție la Fondul de Asigurări în Sănătate echivalentă cu 4% - prima pentru asigurare medicală obligatorie.

Comentarii

  1. Viorica spune:

    Sunt curioasă,,,pun pariu ca Usatîi, ca și restul miniștrilor, vice și restul, are vreo afacere că doar n-o trăi săracu om doar din salariul de ministru. Așa vreun magazinaș, sală de nunți, o spălătorie auto. Oare la întreprinderea lui își calculează și achită conștiincios salariile și impozitele aferente? Oare suportă el pe propria piele povara impozitelor? Oricum e o întrebare retorică. Ei majorează cotele impozitelor pentru a acoperi golul din buget cauzat de faptul că ei fac afaceri la negru. Trăiască ministerimea, de 3 ori ura!

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...