37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Prevederile noului cod de etică și conduită a colaboratorului vamal, aduse la cunoștința tuturor angajaților

Prevederile noului cod de etică și conduită a colaboratorului vamal, aduse la cunoștința tuturor angajaților

21.12.2016708 views Serviciul Vamal al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Pe parcursul a două luni de zile, formatorii în domeniul integrității din cadrul Direcției securitate internă a Serviciului Vamal au desfășurat seminare de informare pentru toți angajații instituției referitor la prevederile Noului Cod de etică și conduită a colaboratorului vamal, aprobat de Guvern la data de 20 octombrie 2016. În vederea asigurării respectării normelor prevăzute de noul document, colaboratorii vamali au contrasemnat Confirmarea de luare la cunoștință a Codului de conduită, care urmează a fi atașată la dosarul personal.

Documentul defineşte principiile fundamentale de etică, normele obligatorii de conduită profesională şi disciplina de serviciu în organele vamale. Implementarea acestuia va asigura prestarea unor servicii de calitate, bazate pe etică și integritate organizațională, precum și conștientizarea de către colaboratorul vamal a responsabilității îndeplinirii corecte a atribuțiilor și a  respectării disciplinei de serviciu. Totodată, încălcarea prevederilor stipulate în noul Cod este pasibilă de răspundere disciplinară, contravențională și penală.

Noul Cod de etică și conduită a colaboratorului vamal, precum și Ghidul metodic de aplicare a acestuia au fost elaborate în colaborare cu reprezentanții Misiunii EUBAM, beneficiind de asistența metodologică a experților Organizației Mondiale a Vămilor și Centrului Național Anticorupție.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...