37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Prestatorii serviciilor de alimentaţie publică supuşi controalelor fiscale

Prestatorii serviciilor de alimentaţie publică supuşi controalelor fiscale

15.02.2013961 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Prestatorii serviciilor de alimentaţie publică supuşi controalelor fiscale

Colaboratorii Inspectoratului Fiscal de Stat pe mun. Chişinău au întreprins un şir de controale fiscale, miercuri, 13 februarie 2013.

În rezultatul acţiunilor întreprinse, au fost efectuate 62 controale fiscale prin metoda verificării operative, încălcări fiind stabilite în cadrul a 40 controale, respectiv, vor fi aplicate sancţiuni fiscale în sumă de 604,0 mii lei şi sancţiuni contravenţionale în sumă de 20,8 mii lei.

Preponderent (42 controale) au fost efectuate controale la agenţii economici prestatori ai serviciilor de alimentaţie publică, şi anume: restaurante, cluburi, disco-cluburi, disco-baruri etc., în rezultatul cărora la 17 controale s-au stabilit încălcări şi urmează a fi aplicate sancţiuni fiscale în sumă de 300,0 mii lei şi sancţiuni contravenţionale în sumă de 9,0 mii lei.

Atenţionăm că SFS nu are ca scop sancţionarea contribuabililor, dar conformarea benevolă, prin educarea agenţilor economici în spiritul de respectare a legislaţiei. În acest sens aducem spre cunoştinţă că în viitorul apropiat vor fi intensificate verificările la agenţii economici, care nu se conformează legislaţiei în vigoare, atît la contribuabilii care nu au fost verificaţi şi practică activitate de întreprinzător în domeniile nominalizate mai sus, cît şi la acei agenţi economici care deja au fost sancţionaţi conform art. 254 din Titlul V al Codului fiscal. Aducem spre cunoştinţă acest mesaj întru conformarea benevolă şi evitarea sancţiunilor prevăzute de legislaţie. informând opinia publică despre rezultatele acestora.

Comentarii

  1. Natalia spune:

    Suna putin utopic prima fraza a ultimullui abzat….

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...