37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Premierul a avut o întîlnire cu conducerea IFPS şi a Grupului german „Draexlmaier”

Premierul a avut o întîlnire cu conducerea IFPS şi a Grupului german „Draexlmaier”

23.11.20121.558 views Moldpres.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Premierul a avut o întîlnire cu conducerea IFPS şi a Grupului german "Draexlmaier"

 

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o întîlnire cu conducerea Inspectoratului Fiscal Principal de Stat şi a Grupului german "Draexlmaier", a relatat pentru MOLDPRES Biroul comunicare şi relaţii cu presa de la Guvern.

În cadrul şedinţei, s-a discutat despre situaţia creată în ceea ce ţine de activitatea companiei "Draexlmaier" prin prisma acţiunilor organelor fiscale. Conducerea companiei şi cea a Inspectoratului Fiscal Principal de Stat au prezentat Premierului situaţia în detaliu, menţionând că motivul pentru care s-a ajuns aici este imperfecţiunea reglementărilor din domeniu. S-a convenit că impedimentele depistate să fie înlăturate, astfel încît să fie asigurate condiţii optime pentru activitatea investitorului.

Premierul Vlad Filat a spus că pentru R. Moldova fiecare investiţie este importantă, iar Guvernul întotdeauna a fost deschis şi dispus că creeze condiţii cît mai favorabile pentru ca oamenii de afaceri să lanseze afaceri în ţara noastră.

"Ne dorim ca mediul de afaceri să se dezvolte, căci aceasta înseamnă o economie puternică, noi locuri de muncă pentru cetăţenii ţării", a spus Vlad Filat.

Prim-ministrul a dispus crearea unui grup de lucru cu participarea directorilor zonelor economice libere din ţara noastră, a specialiştilor Ministerului Finanţelor, Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Serviciului Vamal, ai reprezentanţilor Cabinetului Prim-ministrului, care să examineze problemele cu care se confruntă rezidenţii ZEL din cauza imperfecţiunilor legislaţiei şi care să vină cu un set de propuneri vizavi de modificarea legislaţiei pentru a se evita interpretările ambigue.

"Nimeni au are dreptul să interpreteze norma legală. Aceasta trebuie să fie foarte clară şi să nu permită unuia sau altuia să acţioneze altfel decît este prevăzut în legislaţie sau în hotărîrile Guvernului. Aceste modificări trebuie operate cît mai urgent", a specificat Vlad Filat.

Prim-ministrul a solicitat să fie informat în permanenţă despre eventuale situaţii create ca urmare a imperfecţiunii legislaţiei, precizînd că Guvernul R. Moldova va întreprinde toate acţiunile pentru ca mediul de afaceri din ţara noastră să se dezvolte, iar cetăţenii R. Moldova să beneficieze de rezultate.

Comentarii

 1. Andrei spune:

  Este ok ca Draexlmaier are cu ce sa anine pe guvernati si sa fie auziti de toate problemele cu Fiscaul, dar cei lalti ce sa faca?

 2. Людмила spune:

  Неужели налогоплательщики будут услышаны и в законах исчезнет формулировка „и другие”? Почему не начислять взносы мед. и соц. страхования только на фонд оплаты труда? Если государство не может заботиться о своих гражданах, пусть хоть фирмы сделают это. А вместо благодарности – штрафы…

 3. ion spune:

  Este ok ca Draexlmaier are cu ce sa anine pe guvernati si sa fie auziti de toate problemele cu Fiscaul, dar cei lalti ce sa faca?
  100% Andrei corect

 4. Victoria spune:

  Mi se pare,ca,ceilalti(care nu dispun de milioane de EURO),o sa se inchida incetul cu incetul…Kear si Statul si FISCul ne „indeamna”(sau ne impune,mai bine zis!!!),in caz de pierderi,sa anuntam falimentul firmei singuri,da sa nu asteptam sa fim anuntati de FISC…E foarte interesant lucrul acesta-in loc sa faca Lejile perfecte,fara diferite explicatii,comentarii si lamuriri adaugatoare,ei mai bine sar ocupa de inchiderea intreprinderilor…..Ma indoiesc,ca intreprinderile, noi create,pe investitiile din strainatate,vor putea oferi atitea locuri de munca,ca sa fie angajati cei de la intreprinderile falimentate….Sau asa situatie critica in tara,cuiva ii aduce folos???!!!….

 5. Alin spune:

  Foarte corect spus ,cind au auzit de investitii ,repejor cauta solutionarea problemelor ,dar ce ne facem noi astea de pe loc cu legislatia care se schimba de 2 ori pe an dar pina la Anul Nou mai este

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...