37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Premieră! În șase luni ale anului 2017 în Republica Moldova au fost lichidate peste 4000 de întreprinderi

Premieră! În șase luni ale anului 2017 în Republica Moldova au fost lichidate peste 4000 de întreprinderi

27.10.20171.089 views Agora.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Peste 4000 de întreprinderi din Republica Moldova au fost lichidate în semestrul I al anului curent. Datele statistice arată că pentru prima dată în ultimii șapte ani, numărul de întreprinderi lichidate a depășit numărul celor înregistrate. Potrvit experților, această tendință a fost generată, parțial, de simplificarea procedurii de lichidare a întreprinderilor.

Datele se conțin în publicația „Tendințe în Economia Moldovei" elaborată de Institutul Național de Cercetări Economice.

În semetrul întâi al anului 2017 numărul întreprinderilor înregistrate de Camera Înregistrării de Stat a crescut cu 8,2% față de perioada similară a anului trecut. Potrivit datelor CÎS, în Registrul de stat au fost trecute 3192 întreprinderi noi.

Concomitent, continuă tendința de creștere a numărului de întreprinderi radiate. Astfel, în această perioadă, numărul întreprinderilor radiate a marcat cea mai mare creștere comparativ cu perioada similară a anilor 2011 - 2016. Numărul acestora a constituit 4166 de întreprinderi, în semestrul întâi 2017, cu 85,9% mai mult față de perioada similară a anului trecut.

„În 2017 numărul net de întreprinderi nou create a marcat o valoare negativă. Aceasta semnifică faptul că numărul de întreprinderi radiate a depășit semnificativ numărul de întreprinderi nou create. Este prima dată în această perioadă când se înregistrează o astfel de situație. Parțial, acest lucru se explică și prin faptul că a fost simplificată procedura de lichidare a întreprinderilor", a declarat Olga Timofei de la Institutul Național de Cercetări Economice.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...