37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Preţurile producţiei industriale CRESC ÎN RITM CU INFLAŢIA

Preţurile producţiei industriale CRESC ÎN RITM CU INFLAŢIA

17.08.20111.054 views 24h.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Preţurile producţiei industriale CRESC ÎN RITM CU INFLAŢIA

 

Preţurile la producător din industrie au înregistrat o creştere de 8,0 la sută în luna iulie 2011 faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, iar în şapte luni ale acestui an preţurile producţiei industriale au crescut cu 6,6%, potrivit Biroului Naţional de Statistică (BNS).

Statisticile oficiale mai arată că preţurile la producător în industrie cresc în ritm cu inflaţia, care în iulie a atins o valoare anuală de 8,3%.

Cele mai mari creşteri s-au înregistrat în sectorul energetic, respectiv 9,6%, în timp ce preţurile la producător în industria extractivă s-au majorat cu 3,4% faţă de iulie 2010, iar în industria prelucrătoare cu 7,8%. O creştere record, de 22,1%, a atins preţurile la producător în industria extractivă la produsele livrate pe piaţa externă.

Comparativ cu luna decembrie 2010 preţurile în luna iulie 2011 s-au majorat în industria bunurilor de folosinţă îndelungată cu 5,7%, în industria bunurilor de uz curent – cu 6,0%, în industria bunurilor intermediare (exclusiv sectorul energetic) – cu 6,1%, în industria bunurilor de capital – cu 6,4%, la activităţi şi bunuri legate de energie – cu 9,6%.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...