37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Preţuri noi la carburanţi. Benzina şi motorina se scumpesc din nou

Preţuri noi la carburanţi. Benzina şi motorina se scumpesc din nou

11.01.2017550 views Adevarul.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Agenţia pentru Reglementare în Energetică a anunţat marţi, 10 ianuarie, preţurile-plafon la produsele petroliere pentru următoarele două săptămâni. Atât preţul benzinei, cât şi cel al motorinei au crescut din nou.

În perioada 11 ianuarie - 24 ianuarie, preţul pentru un litru de benzină Premium-95 nu poate fi mai mare decât 17 lei şi 99 bani, motorina - 15 lei şi 61 bani. Preţul afişat de ANRE, la benzină pentru următoarele două săptămâni, este în creştere cu 63 de bani faţă de precedentele două săptămâni, când un litru de benzină Premium-95 a costat 17 lei şi 36 de bani. Iar preţul motorinei s-a majorat cu 44 de bani, fiind anterior 15.17 lei.

Consiliul de Administrate al ANRE s-a autosesizat după ce în data de 26 mai 2016, mai multe companii petroliere au majorat preţurile la benzină şi motorină.

În rezultat, ANRE a decis că o dată la două săptămâni va stabili preţurile-plafon cu care pot fi comercializate produsele petroliere. Companiile petroliere care vor afişa preţuri mai mari decât cele stabilite de ANRE riscă sancţiuni

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...