37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Poziţia oficială a IFPS referitor la ÎCS “DRA Draexlmaier Automotive” SRL

Poziţia oficială a IFPS referitor la ÎCS “DRA Draexlmaier Automotive” SRL

28.11.20121.427 views Serviciul Fiscal de Stat al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Poziţia oficială a IFPS referitor la ÎCS “DRA Draexlmaier Automotive” SRL

 

Inspectoratul Fiscal Principal de Stat în scopul informării corecte a opiniei publice vis-a-vis de situaţia creată ca urmare a efectuării controlului fiscal la ÎCS “DRA Draexlmaier Automotive” SRL aduce la cunoştinţă următoarele.

Controlul fiscal la agentul economic în cauză a fost efectuat prin metoda verificării totale în conformitate cu planul controalelor fiscale aprobat şi publicat pe site-ul oficial al Serviciului Fiscal de Stat, fiind respectat termenul de efectuare a controlului.

Pe parcursul activităţii ÎCS “DRA Draexlmaier Automotive” SRL, de la fondare pînă la moment, organul fiscal niciodată nu a suspendat operaţiunile la conturile bancare ale contribuabilului.

Executarea Deciziei IFPS nr. 320 din 17.09.2012 emisă pe marginea controlului efectuat de organul fiscal la ÎCS “DRA Draexlmaier Automotive” SRL s-a efectuat în strictă conformitate cu prevederile legale fără ca organul fiscal să-şi depăşească atribuţiile sau să întreprindă careva acţiuni ilegale şi anume:

În conformitate cu art. 252 Cod fiscal, persoana vizată în decizia asupra cazului de încălcare fiscală urmează să o execute în termen de 30 de zile din data pronunţării. După expirarea termenului de 30 de zile, dacă nu a fost executată benevol sau nu a fost constituit gajul legal, decizia asupra cazului de încălcare fiscală este executată silit, în modul prevăzut de prezentul cod, de către organul fiscal unde persoana vizată se află la evidenţă sau asistenţă.

Cu Decizia IFPS nr. 320 din 17.09.2012 ÎCS “DRA Draexlmaier Automotive” SRL a făcut cunoştinţă la data emiterii, fiind prezente persoanele împuternicite ale întreprinderii la momentul emiterii.

La data de 16 octombrie 2012 au contestat Decizia nominalizată la IFPS fără ca să ceară suspendarea Deciziei contestate pe parcursul examinării contestaţiei. Organul fiscal se va expune pe marginea contestaţiei în termen – pînă la 16 decembrie 2012.

Prin urmare, Inspectoratul Fiscal Principal de Stat în conformitate cu prevederile art. 252 Cod fiscal, la expirarea a 30 zile din momentul primirii deciziei contestate a întreprins, în strictă conformitate cu prevederile legale, măsurile de executare silită stabilite de Codul fiscal, fără ca contribuabilul să fi solicitat suspendarea executării silite pe parcursul examinării contestaţiei.

În ce priveşte acuzaţiile aduse recent de către mai multe persoane precum că Serviciul Fiscal de Stat ar presa anumiţi agenţi economici - ţinem să menţionăm că acestea sunt nefondate. Majoritatea pretenţiilor expuse recent nu ţin de depăşirea atribuţiilor colaboratorilor organului fiscal, cât de faptul că unii agenţi din mediul de afaceri în contextul facilităţilor fiscale de care beneficiază, deduc absolvirea de răspundere pentru aplicarea greşită a legilor.

Serviciul Fiscal de Stat informează că scopul instituţiei nu este de a intimida agenţii economici, ci de a se asigura că contribuţiile acestora să fie achitate corect și la timp.

Totodată, reiterăm deschiderea conducerii Serviciului Fiscal de Stat pentru un dialog constructiv cu contribuabilii şi persoanele cu drept de iniţiativă legislativă în scopul perfecţionării legislaţiei, întru evitarea posibilelor interpretări ambigue a acesteia de către agenţii economici și colaboratorii Serviciului Fiscal de Stat.

Serviciul de presă
022 82 33 79

Comentarii

 1. alina spune:

  Bataie de joc nu altceva cum li se da limba sa vorbeasca asa ceva pina la urma tot ei vor fi (fiscul) corecti dar ceilalti prosti ,si mai vrei dreptate iata rezultatul…

 2. Sot spune:

  care este pozitia fiscului cu privire la calcularea contributiilor de asigurare sociala in cazul asigurarii angajatilor cu hrana, pentru ce si au fost sancionat ÎCS “DRA Draexlmaier Automotive” SRL?

 3. Arina spune:

  Pai ca de obicei la noi in RM.Bugetul doar trebuie sa acumuleze fonduri, asa ca scopul scuze mijloacele.Plus la toate bunurile odata sechestrate pot sa nu mai fie restituite proprietarului.Asta e

 4. ghenadie negara spune:

  astept cu mare nerabdare dezlegarea situatiei. presupun ca datorita taliei contribuabilului implicat abordarea sa fie foarte corecta atit din partea fiscului, cit si din partea instantelor de judecata daca e cazul, dar in orice caz in limite legale. in opinia mea: rare plati efectuate in favoarea angajatului, indiferent de forma, nu constituie parte integranta a salariului. asa ca facem concluzii

 5. Veaceslav Ciobanu spune:

  Dupa parerea mea, prin acest comunicat fiscul numai isi apara decizia sa, cu alte cuvinte, nu este prea corecta. Nu este de laudat ca pe parcursul activitatii intreprinderii nicio data nu i-au fost blocate conturile bancare. Si ca intreprinderea singura este vinovata ca n-a cerut suspendarea executarii deciziei. Toti inteleg ca problema este delicata si ca este vorba de un investitor important pentru tara noastra, asa ca se putea de asteptat cu executarea silita pina la expirarea termenului de contestare si solutionarea cazului. Intreprinderea nu considera ca a incalcat legea si n-are ce cere altceva decit sa fie tratata in corespundere cu norma legala in mod corect si in corespundere cu explicatiile primite anterior de la organul fiscal. Eu am asteptat raspuns la urmatoarea intrebare: de ce in anul 2009 la interpelarea agentului economic, in care foarte concret a fost descris situatia contestata azi, ce plati face intreprinderea in adresa angajatilor sai in forma de ajutor material, la care se raspunde intr-un fel, iar pe parcursul controlului fiscal pozitia se modifica?
  Noi dorim o atitudine previzibila si corecta din partea serviciilor de control fiscal.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...