37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Posturile fiscale mobile

Posturile fiscale mobile

24.01.2013860 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Posturile fiscale mobile

Inspectoratul Fiscal Principal de Stat comunică că începând cu 07.12.2012 prin funcţionarea posturilor fiscale mobile a fost monitorizată activitatea a 17 agenţi economici din domeniul comercializării electrocasnicelor. Posturile fiscale respective au activat pe durata de până la 31.12.2012.

Ca rezultat al examinării indicilor privind livrările efectuate cu aplicarea MCC, de la subdiviziunile monitorizate ale acestor contribuabili, s-a constatat că în perioada lunii decembrie 2012 au crescut semnificativ livrările comparativ cu perioada precedentă (noiembrie 2012), în mediu de circa 2 ori, în total cu 86,4 mil. lei.

Menţionăm că această creştere esenţială într-o anumită măsură a fost cauzată şi de caracterul sezonier al activităţii, ce constă în creşterea livrărilor în perioada sărbătorilor.

Însă, având în vederea valoarea semnificativă a diferenţei, care nu este caracteristică şi pentru restul perioadelor de cerere maximă (ex. ajunul sărbătorilor de Paşte), conchidem că în mare parte aceasta a constituit un efect al funcţionării posturilor fiscale.

Astfel, Serviciul Fiscal de Stat atenţionează despre obligativitatea asigurării desfăşurării unei activităţi transparente, excluderii tentativelor de aplicare a schemelor de fraudă fiscală. În cazul în care de către întreprinderi se va admite recurgerea la schemele aplicate anterior, inclusiv se vor stabili cazuri de neînregistrare în evidenţa contabilă a tuturor veniturilor obţinute, Serviciul Fiscal de Stat va recurge la măsuri mai drastice în vederea neadmiterii prejudicierii bugetului de stat.

Reieşind din cele relatate, solicităm conştientizarea de către subiecţii mediului de afaceri a obligaţiunilor faţă de bugetul de stat şi de societate în ansamblu, în contextul asigurării transparenţei în activităţile desfăşurate.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...