37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Politica fiscală pentru 2016 trebuie să fie revizuită, opinie

Politica fiscală pentru 2016 trebuie să fie revizuită, opinie

18.02.20161.067 views TeleRadio Moldova
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Preţurile de transfer, evaluarea bunurilor în vamă, impozitul pe vehicule, condiţiile de percepere a TVA - sunt doar câteva dintre problemele cu care se confruntă oamenii de afaceri şi care necesită modificări în legislaţie. Acestea ar urma să se regăsească într-un proiect de revizuire a politicii fiscale pentru 2016. Subiectul a fost discutat astăzi cu aproximativ 200 de specialişti în domeniu, din mai multe raioane ale Republicii Moldova, relatează Mesager.

Specialiştii afirmă că modificările sunt necesare pentru a reduce povara de pe umerii agenţilor economici, dar şi pentru a stimula acumulările la bugetele locale.

„Dacă până în prezent plata taxei rutiere se efectua în bugetul de stat, odată cu adoptarea modificărilor propuse, banii ar urma să ajungă în bugetele locale", a explicat managerul Companiei americane de consultanţă şi audit KPMG Moldova, Oana Motoi.

Participanţii la discuţii au menţionat că este necesară şi ajustarea Codului Muncii, deoarece unele prevederi vin în contradicţie cu realităţile economice din ţară.

În urma discuţiilor publice, a fost elaborat un proiect de modificare a politicii fiscale pentru anul curent.

„Am ținut cont de propunerile care ne-au fost prezentate de către reprezentanții mediului privat. Înţelegem că bugetul de stat este limitat şi că statul caută posibilităţi pentru a-l suplini" a spus directorul executiv EBA (European Business Association), Mariana Rufa.

Proiectul va fi transmis Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...