37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Politica bugetar-fiscală pentru 2014 ar putea frige la buzunar: Se anunţă mai multe scumpiri

Politica bugetar-fiscală pentru 2014 ar putea frige la buzunar: Se anunţă mai multe scumpiri

17.09.20131.180 views Publika.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Politica bugetar-fiscală pentru 2014 ar putea frige la buzunar: Se anunţă mai multe scumpiri

2014 ar putea începe cu noi scumpiri. Ministerul Finanţelor vrea majorarea accizelor pentru ţigări, băuturi alcoolice, carburanţi şi automobile. Anunţul îi face pe unii consumatori să se gândească la reducerea consumului. 

Astfel, în politica bugetar-fiscală pentru 2014 este prevăzută majorarea cu cinci lei a accizului pentru 1.000 de ţigări. A doua componentă a taxei, ce vizează valoarea de pe raft, ar putea creşte de la 24 până la 31 la sută. Şi accizele pentru bere şi votcă se vor majora. 

Dacă prevederile politicii bugetar fiscale pentru 2014 vor fi aprobate de Guvern şi votate în Parlament, preţul unei sticle de vodcă va creşte în medie cu 1 leu. Unii consumatori se arată indignaţi de intenţia autorităţilor.

"Pentru băuturi alcoolice se poate câte 100 de grame şi n-aş dori tare tare să fie scump să fie", spune un bărbat.

"Voi plăti atât cât vor cere. Oricum nu voi lăsa fumatul din cauza asta", menţionează o altă persoană.

De asemenea, vămuirea automobilelor va fi mai scumpă, cu până la şase eurocenţi pentru fiecare centimetru cub, în funcţie de volumul motorului. În acelaşi timp, taxele vamale pentru maşinile cu motoare mai maride 3.500 de centimetri cubi vor rămâne neschimbate. Plăţile percepute de la importatorii de carburanţi ar putea creşte cu aproximativ nouă la sută pentru o tonă.

Scumpirea carburanţilor îi va determina pe unii şoferi să renunţe la maşină. Cei care nu o vor face însă vor fi nevoiţi să scoată din buzunar cu 20 de bani mai mult pentru fiecare litru de benzină sau motorină.

Proiectul urmează a fi avizat de Guvern şi adoptat de Parlament, pentru a intra în vigoare aceste prevederi. 

Comentarii

  1. ogogeanu spune:

    Da la faptul ca toate produsele se v-or scumpi tot din cauza scumpirii carburantilor nu s-au gindit? ori nici treba n-au atunci cind primesc salarii bune si + mai au si afaceri in care altii lucreaza cu 3000-3500 lei pe luna- RUSINE! N-am dreptate? intrebati pe oricine de ce se scumpesc produsele si marfurile pe piata – toti au o explicatie: sa scumpit benzina, motorina si de nevoie scumpesc- cum sa stringa roada sau sa semene, cu aer? vesnic aceleas majorari si ca urmare sufera populatia tarii- Pleaca circa 5000 copii cu parintii? or sa plece 50000 la anu, sa vedeti ca nu ramine nimeni in asa conditii sa traiasca. Mai bine decit sa privatizeze or investi nu numa la privati cu ajutoare, ci si or mai deschide care-va fabrici! — pai si normal cine-ar vrea sa lucreze cu capul la ceva producere, mai bine sa impozitam pe cei ce lucreaza…

  2. oxana spune:

    absolut de acord cu ” ogogeanu „

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...