37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Politica bugetar-fiscală pentru 2013, ADOPTATĂ

Politica bugetar-fiscală pentru 2013, ADOPTATĂ

12.07.20121.376 views Publika.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Politica bugetar-fiscală pentru 2013, ADOPTATĂ

 

Deputaţii au aprobat proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul 2013. Documentul a fost votat, în două lecturi, de către deputaţii din AIE. Opoziţia afirmă că proiectul a fost votat în grabă, fără să fie analizat minuţios.

Din politica bugetar-fiscală face parte creşterea cu 20% a TVA-ului pentru zahăr.

O propunere a Guvernului este stabilirea accizelor fixe pentru băuturile tari.

În ultimii ani, politica bugetar-fiscală era aprobată cu mare întârziere.

Publika MD aminteşte că modificările la politica bugetar-fiscală au fost aprobate cu scandal de către Comisia economie a Parlamentului. Atât deputaţii comunişti, cât şi socialiştii, au criticat graba în care Alianţa pentru Integrare Europeană a aprobat acest proiect. Şi reprezentanţii Patronatelor, prezenţi la şedinţa Comisiei, au fost indignaţi de faptul că nu le-a fost solicitată opinia.

Comentarii

 1. Adrian spune:

  Mda, ne asteapta vremurile grele, in graba nimic bun nu poate iesi, iarasi o sa fie o sumedenie de corectii cirpeli, nervi pierduti, etc.

 2. Victoria spune:

  Adoptarea politicii bujetar fiscale pentru 2013 in asa graba, nu va aduce,earasi, la o multime de modificari,corectari si explicatii???!!!.In contecstul intrebarii acestea,easi mai da inca o intrebare d-lui Ghenadie Negara:”Si de la cine trebue de inceput”??? Daca nu se ea in consideratie opinia unor deputati,a reprezentantilor Patronatelor si a profesionistilor practicieni, asupra unor neclaritati in politica bujetar-fiscala,apoi,cine ne va asculta pe noi,contabilii simpli,care,trebue sa lucreze cu Lejile acestea (departe de a fi ideale… ) Unde se duce Statul nostru???!!! Ma indoiesc,ca in Europa….

 3. ghenadie negara spune:

  sunt placut surprins de atentia pe care mi-o acordati. dar, nu am comentat defel „politica” cu princina. eu am parerea mea in acest sens. dar va atrag atentie, ca masurile luate nu sunt in contradictie cu principiile europene de impunere. alta este intrebarea: sunt oare alte modalitati de rebalansare a „deficitului” in conditii de criza fara a majora impunerea? sunt convins, ca ministeru de finante a tinut cont de toate momentele in elaborarea proiectului. da, sunt de acord, ca a fost aprobata in pripa, si nu vom omite corectiile, explicatiile si poate chiar abuzurile. insa aprobarea lor azi va permite tuturor partilor implicate in proces sa influienteze derularea acestuia. sau, poate asteptam 13 ianuarie 2013?

 4. Petru spune:

  Acum trebuie de facut lobby la presedintele Timofte ca sa nu promulge legea 🙂

 5. Victoria spune:

  Desigur,nimeni nu vrea „13 ianuarie 2013”,dar,nici si asa,in iulie,de a aproba POLITICA BUJETAR-FISCALA a unui STAT-tot nu e normal….Dar si la aceasta nu sa-r traje atentia,daca la aprobarea ei aveau sa participe TOATE PARTILE cointeresate,sau,macar,se lua in consideratie OPINIA lor….Dar,parlamentarii(inclusiv si acei de la M.F. si nu nu mai),au procedat dupa zicala: „Есть только два мнения-моё и неправильное”!!!(ma scuzati de scrisul in alta limba,dar reda foarte bine politica parlamentarilor nostri)….Deci,vom astepta earasi modificari,explicatii,correctari si comentarii…. De fapt,inca nau correctat si nau dat explicatii la toate intrebarile,aparute si in anul acesta,dar,de acum au acumulat intrebari si pe anul viitor!!! Se primeste o fuga la distante lunji…

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...