37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Poliţia rutieră și FISC-ul vor să revină la amenzi de 10 000 lei pentru transportatorii care nu dau bilete de călătorie

Poliţia rutieră și FISC-ul vor să revină la amenzi de 10 000 lei pentru transportatorii care nu dau bilete de călătorie

24.07.20121.450 views Unimedia.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Poliţia rutieră și FISC-ul vor să revină la amenzi de 10 000 lei

pentru transportatorii care nu dau bilete de călătorie

 

Poliţia rutieră împreună cu Inspectoratul Fiscal de Stat îşi propun să revină la sancţionarea transportatorilor pentru neeliberarea biletelor de călătorie. Astfel, toţi agenţii economici care efectuează transporturi urbane de călători cu microbuze vor primi amenzi usturătoare de la 10 mii de lei până la 50 mii de lei, în cazul în care se va constata că transportă călători fără bilete.

Declaraţii în acest sens au fost făcute de către şeful Direcţiei poliţie rutieră din cadrul Ministerului de Interne, Sergiu Armaşu. Potrivit sursei, în perioada în care s-a aplicat amenzi, situaţia se ameliorase, însă şoferii au revenit la vechiul obicei şi nu mai împart tichete de călătorie.

„Era o metodă foarte bună, Inspectoratul Fiscal aplica nişte amenzi usturătoare. De ce s-a stopat?”, şi-a întrebat Armașu subalternii. Aceştia din urmă au explicat că nu sunt îndeajuns agenţi rutieri pentru a efectua controale sistematice, însă au precizat că în zilele următoare se vor petrece mai multe măsuri de verificare a transportatorilor în urma cărora vor fi sancţionaţi cei care nu respectă cerinţele impuse.

Astfel, pentru cei care se află la prima constatare, amenda aplicată va fi în mărime de 10 000 lei. Comiterea repetată se va sancţiona cu o amendă de 25 000 de lei, iar la cea de a treia abatere şi mai mult - 50 000 lei.

În plus, şeful poliţiei rutiere a atras atenţia că este nevoie de retras licenţa celor care admit abateri grave. „Acei care ne fac nouă probleme nu trebuie să mai activeze. Să se ceară retragerea licenţelor”, a punctat Armașu. Însă, la iveală a ieşit alte probleme, mult mai grave. „De fiecare dată la retragerea licenţei se deschide o altă licenţă în baza căreia se activează în continuare. După un timp se repetă aceleaşi încălcări”, a menţionat şeful Secţiei poliţie rutieră mun. Chişinău, Sergiu Ceban. În context, Sergiu Armașu a declarat că este nevoie de modificări ale legislaţiei în vigoare şi că în acest sens trebuie să insiste chiar Camera de Licenţiere, unde are loc „schimbul facil de licenţe”.

Comentarii

  1. gramada igor spune:

    debili,politia rutiera trebuie asa amendata ca ei fac sute de euro pe zi

  2. ion roata spune:

    de acord- esteo eschivare deschisa de la plata impozitelor in mod just

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...