37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Plata în avans pentru vacanţele oferite de agenţiile de turism ar putea fi interzisă

Plata în avans pentru vacanţele oferite de agenţiile de turism ar putea fi interzisă

06.04.20162.325 views Publika.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Plata în avans pentru vacanţele oferite de agenţiile de turism ar putea fi interzisă. Un proiect de lege în acest sens urmează să fie examinat la şedinţa de astăzi a Guvernului.

Documentul interzice, inclusiv, acordarea de garanţii sau blocarea sumelor de bani din conturile bancare.

În premieră, se introduc formulare standardizate, care vor fi anexate la contractele încheiate dintre agenţiile de turism şi clienţi.

Formularele vor trebui să conţină informaţii despre firma de turism, destinaţia aleasă, modalităţile de plată, inclusiv clientul să fie informat că poate anula contractul.

Astfel, turiştii vor putea cere anularea contractului, în termen de 14 zile, fără a prezenta vreun motiv.

În prezent, această procedură este destul de anevoioasă, iar operatorii reţin o parte din banii achitaţi pentru servicii.

Comentarii

  1. Olesea spune:

    De obicei se retin bani de la turisti pentru anularea contractului, in situatia cind si firma turistica are penalitatea de anulare de la partenerii externi. E ceva normal. Aceasta penalitate nu trebuie sa cada pe umerii firmei turistice, fiindca este din vina turistului.

  2. Olesea spune:

    Trebuia sa specifica-ti ca merge vorba doar despre unele tipuri de servicii turistice, de cele de o durata de 1 an si mai mult. Nu duce-ti lumea in eroare.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...