37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Pierderi de 121 de milioane de lei din Bugetul asigurărilor sociale, în ultimii doi ani

Pierderi de 121 de milioane de lei din Bugetul asigurărilor sociale, în ultimii doi ani

20.02.2014919 views Adevarul.ro
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Pierderi de 121 de milioane de lei din Bugetul asigurărilor sociale, în ultimii doi ani

Din cauza fraudelor legate de plata salariilor, Bugetul asigurărilor sociale a pierdut, în anii 2012-2013, 121 de milioane de lei.

Declaraţia aparţine ministrului Muncii, protecţiei sociale şi familiei, Valentina Buliga, şi a fost făcută publică într-un interviu acordat publicaţiei Moldavskie Vedomosti, citat de IPN. „În urma unei analize efectuate de experţii Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, s-au constatat o serie de nereguli în procesul de plată a indemnizaţiei la naştere, legate de calcularea frauduloasă a salariilor”, a declarat Valentina Buliga. „În unele cazuri, cuantumul salariilor atingea sume cuprinse între 60-70 de mii de lei pentru 126 de zile de concediu de maternitate şi 4.000-5.000 de lei lunar, plătiţi timp de trei ani”, a precizat ministrul. „În realitate, mamele nu primeau astfel de salarii. În schimb Bugetul asigurărilor sociale îşi îndeplinea obligaţiile. În total, din Fondul de Asigurări Sociale, o femeie ajungea să primească 250 000 de lei, dintre care 70.000 drept indemnizaţie la naştere şi 180.000 drept indemnizaţie pentru întreţinerea copilului”, a continuat Valentina Buliga. „În cele din urmă, s-a constatat că în perioada 2012-2013, din cauza acestor maşinaţii la plata salariilor, Bugetul asigurărilor Sociale a pierdut 121 milioane de lei. Şi toate aceste lucruri aveau un fundament legal. Nici Inspectoratul Fiscal, nici alte instituţii de control nu pot acuza pe nimeni de încălcarea legislaţiei”, a conchis ministrul.

Comentarii

 1. Victoria spune:

  D-a Buliga,de ce permanent mintiti lumea???!!!! In ce domeniu oare lucra doamna,despre care ati vorbit in interviu(daca indeobste exista asa persoana????!!!!!),de primea asa salariu enorm???!!!!! Cei de la Fondul Social nici nar permite sa achite asa sume!!!! Fetita mea cu mare greu a primit dreptul la indemnizatie de 300 lei,fiindca inca mai lucreaza kite 2 ore la lucru,da d-stra vorbiti de 250000 lei primiti ???!!!! Sa va fie rusine,d-a Buliga!!!! Demult trebue sa fiti demisa din functie pentru viziunea d-stra agresiva fata de femei si batrini !!!!!!!!!!!

 2. Aurel, patanovici spune:

  Daca tot e legal, atunci ….

 3. Olesea spune:

  Se revolta ca nu le place sa plateasca, le place doar sa incaseze contributii…

 4. Natalia spune:

  Sunt persoane care au salariu de 20000 lei, respectiv si retinerile sunt destul de mari de ce sa nu primeasca asa indemnizatii marii… Cineva lucreaza cu salariu de 1000 lei cineva cu 10000 si mai mult. Pentru o persoana muncitoare care nu ii este frica de lucru si munceste 16 ore in loc de 8 ore la 2 chiar 3 locuri este foarte real vde a fi remunerat bine. Personal cunosc persoana care a primit 80000 pentru 126 zile.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...