37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Peste un miliard de lei recuperați anul trecut de Serviciul Fiscal, prin instanță de judecată

Peste un miliard de lei recuperați anul trecut de Serviciul Fiscal, prin instanță de judecată

06.02.2017911 views BizLaw.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a denunțat, anul trecut, instituțiilor de drept 313 cauze, după efectuarea controalelor fiscale. În urma acestora, au fost recalculate impozite şi taxe în sumă totală de 1,279 miliarde de lei.

De asemenea, pentru a preveni și contracara activităţile ilicite de întreprinzător, au fost întocmite 6.710 procese-verbale contravenționale. Anul trecut, SFS a participat în instanțele de judecată în peste 1.400 de dosare. Până în prezent, au fost finalizate aproape 60 la sută dintre acestea. Cea mai mare parte dintre decizii au fost în favoarea SFS, adică 627 cauze sau 73,94% dintre acestea .

Totodată, în 2016, pentru stingerea obligațiilor fiscale ale contribuabililor restanțieri, SFS a aplicat executare silită. În rezultatul acestora, au fost încasate peste 974 de milioane de lei sau cu 95 de milioane de lei mai mult față de anul precedent. Majoritatea banilor au fost încasați din conturile bancare ale restanțierilor și debitorilor acestora. În acest mod au fost recuperați peste 844 de mililioane de lei sau cu134 de mililioane de lei mai mult față de aceeași perioadă a anului precedent. Benevol, au fost achitate puțin peste 57 de milioane de lei, iar în urma comercializării bunurilor sechestrate au fost încasate 2,6 milioane lei.

Pe parcursul anului trecut au fost înaintate aproape 22 de mii de dispoziții de suspendare a operațiunilor la conturile bancare, la peste 14.300 de agenți economici.

Mai mult, la sfârșitul anului trecut erau sechestrate bunuri, ca modalitate de asigurare a executări silite a obligației fiscale, în valoare de 180,4 milioane lei. Acestea urmează a fi comercializate, iar sumele încasate vor fi vărsate în bugetul de stat.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...