37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Peste 80% dintre moldovenii angajaţi în câmpul muncii au avut venituri de până la 2000 de lei

Peste 80% dintre moldovenii angajaţi în câmpul muncii au avut venituri de până la 2000 de lei

09.01.20121.026 views Publika.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Peste 80% dintre moldovenii angajaţi în câmpul muncii au avut venituri de până la 2000 de lei

 

Peste 80 la sută dintre moldovenii angajaţi în câmpul muncii au avut venituri de până la 2000 de lei, arată datele Biroului Naţional de Statistică pentru anul 2010. Asta înseamnă că cea mai mare parte a populaţiei nu şi-a permis cheltuieli nici cât salariul mediu pe economie, care a fost, în 2010, mai mic de 2900 de lei.

În 2010, minimul de existenţă a depăşit 1300 de lei. Asta înseamnă că două treimi dintre pensionari au avut venituri mai mici de această sumă. Doar aproximativ 30 la sută au avut venituri ce au acoperit sau au depăşit minimul de existenţă. Datele Biroului Naţional de Statistică arată că nici oamenii angajaţi în câmpul muncii n-au dus-o mai bine.

Mai mult de jumătate dintre cei care au avut un serviciu, nu şi-au putut asigura, în 2010, minimul necesar pentru existenţă. Doar aproximativ o treime dintre salariaţi au dispus de venituri mai mari de minimul de existenţă. Această situaţie exprimă şi nivelul de asigurare a gospodăriilor cu diferite bunuri de uz casnic.

Astfel, potrivit statisticilor oficiale, mai puţin de 20 la sută dintre moldoveni au un autoturism. Mai puţin de 90 la sută au frigider şi doar 23 la sută au un computer. Mai puţin de o treime au maşină de spălat automată şi doar 48 la sută şi-au cumpărat un aspirator, mai arată datele statistice pentru anul 2010.

Comentarii

  1. ghenadie negara spune:

    publikaTV a uitat sa spuna ca datele statistice inca au fost „inflorite” sau nivelate pe seama chisinaului si baltului. in provincie indicatorii sunt sub orice critica.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...