37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Peste 50 de mii de persoane au achitat prima AOAM până pe 2 aprilie

Peste 50 de mii de persoane au achitat prima AOAM până pe 2 aprilie

(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Peste 50 de mii de cetăţeni au achitat până pe 2 aprilie 2018, prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) în sumă fixă, cu 1500 mai mulţi decât în primul trimestru al anului trecut.

Mijloacele financiare acumulate în primul trimestru al anului curent în fondurile AOAM din achitarea primei în sumă fixă, constituie aproape 87 de milioane de lei, în creştere cu cca 2 milioane comparativ cu perioada similară a anului 2017.

Cei mai mulţi dintre plătitori, circa 32 400, au beneficiat de reducere, în proporţie de 50 la sută din valoarea primei. Dintre aceştia, 20 400 au achitat prima prin intermediul agenţiilor teritoriale ale CNAM, iar peste 12 000 - prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice MPay. Este vorba despre fondatorii de întreprinderi individuale, arendaşii, arendatorii, deţinătorii de patentă, alţi cetăţeni care nu sunt angajaţi şi nu sunt asiguraţi de Guvern.

Alte circa 17 300 de persoane, proprietari de teren agricol, au achitat prima cu reducere de 75%.

Un număr total de peste 800 de notari publici, executori judecătoreşti, avocaţi şi mediatori neangajaţi au plătit prima în mărime integrală.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...