37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Peste 30.000 de contribuabili, amendați! Primăria municipală îi roagă să plătească impozitul pentru bunurile imobiliare pentru a evita calcularea penalizărilor

Peste 30.000 de contribuabili, amendați! Primăria municipală îi roagă să plătească impozitul pentru bunurile imobiliare pentru a evita calcularea penalizărilor

18.10.2016223 views Bani.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

La 17 octombrie 2016 a expirat cel de-al doilea termen de achitare în părţi egale a impozitului pe bunurile imobiliare pentru anul în curs. Astfel, circa 33 de mii de contribuabilii nu și-au onorat obligaţiile fiscale la impozitul pe bunurile imobiliare, în valoare totală restantă de 17,5 milioane lei. În acelaşi timp, până la ora actuală la impozitul pentru bunurile imobiliare, în bugetul local s-au încasat 61,4 milioane lei.

Pentru cei care au admis restanțe la plata impozitului, se calculează penalizări de 0,07% pentru fiecare zi de întârziere, care este de 3 ori mai mari decât în anul 2015. Până acum au fost calculate deja sancţiuni de peste 3,9 milioane lei.

Pentru a evita calcularea penalizărilor pentru contribuabilii care nu au reușit să-şi onoreze obligaţia fiscală, Primăria municipiului Chişinău solicită respectuos efectuarea plăţii conform Avizului de plată la impozitul pe bunurile imobiliare.

Termenele de achitare în părţi egale a impozitului pe bunurile imobiliare sunt 15 august şi, respectiv, 15 octombrie. Onorarea obligaţiei fiscale de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare se poate efectua cu Avizul de plată la oficiile poştale, bancare sau prin intermediul https://mpay.gov.md/.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...