37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Persoanele fizice au dreptul, la intrarea în ţară, de a introduce nelimitat numerar în moneda naţională şi străină

Persoanele fizice au dreptul, la intrarea în ţară, de a introduce nelimitat numerar în moneda naţională şi străină

09.12.20161.304 views Moldpres.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Persoanele fizice au dreptul la intrarea în R. Moldova de a introduce nelimitat numerar în moneda naţională, precum şi numerar şi cecuri de călătorie în valută străină.Prevederile se referă la Legea privind reglementarea valutară care va fi publicată astăzi în Monitorul Oficial al R. Moldova, relatează MOLDPRES.

Potrivit documentului, la ieşirea din ţară se poate scoate numerar în monedă naţională, precum şi numerar şi cecuri de călătorie în valută străină în sumă totală de peste 10 000 de euro (sau echivalentul lor), însă care nu depăşesc 50 000 de euro (sau echivalentul lor) de persoană/călătorie.

Totodată, pentru suma ce depăşeşte 10 000 de euro (sau echivalentul lor), persoanele trebuie să prezinte organelor vamale toate documentele confirmative: actele vamale ce confirmă introducerea mijloacelor băneşti în ţară şi/sau permisiunile pentru scoaterea mijloacelor băneşti din R. Moldova, eliberate de băncile licenţiate, sau autorizaţiile eliberate de Banca Naţională a Moldovei.

Legea privind reglementarea valutară intră în vigoare la expirarea termenului de şase luni de la data publicării (iunie 2017).

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...