37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Persoanele care lasă pământul pârloagă riscă să achite impozite mai mari

Persoanele care lasă pământul pârloagă riscă să achite impozite mai mari

29.05.20121.640 views Unimedia.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Persoanele care lasă pământul pârloagă riscă să achite impozite mai mari

 

Persoanenele care lasă pământul pârloagă riscă să achite impozite mai mari. Despre aceasta a declarat astăzi, 28 mai, ministrul Agriculturii Vasile Bumacov. Potrivit sursei, aceste modificări urmează să fie operate în legislație.

Bumacov a explicat că impozitile pentru persoanele care nu prelucrează pământul vor fi pas cu pas mărite, pentru ca antreprenorul să se decidă - „vinde terenul sau continue să investească în el”.

„Avem mii de cazuri în Republica Moldova, când persoanele procură terenuri cu plantație de viță de vie sau livezi nu și le prelucrează, așteptând că într-un an sau doi prețul la pământ să crească. Este o investiție bună, dar nouă nu ne convine”, a menționat sursa.


În prezent impozitul este de 200 de lei pentru un hectar de pământ. Ministrul a spus că încă nu s-a decis cu cât va cre
ște impozitul pentru persoanele care nu prelucrează terenurile procurate.

Comentarii

  1. Victoria spune:

    Da,is de acord cu aceasta decizie a D-lui Bumacov,in toate!!! Acesta e mare pacat-avind pamint,atit de roditor in Moldova noastra,si sa nul prelucrezi???!!!! kind sa mai vazut lucrul acesta???!!!! Daca nu aveti posibilitate sal prelucrati(sau asteptati sa va aduca investitia aceasta venit in viitor,kind va kreste pretul la ea…),apoi,macar dati-l in arenda cuiva…Ambele parti vor raminea multumite…Asa e parerea mea…Dar,la noi,din pacate,e adevarata zicala-Daca mie mii rau,lasa si altkuiva sai fie rau….Insa,pamintul nu ne va astepta,kind ne vom satisface ambitiile noastre…El,pur si simplu,cu timpul,nu va rodi….Si,cine va kistiga atunci???!!!!….Asa,ca,e FOARTE binevenita modificarea acesta in Lejislatia noastra…Lasa proprietarii de paminturi sa se mai ghindeasca nu numai la perspectiva din viitor,dar si la aceia,ca daca nu vor kauta de „perspectiva”(de pamint!!!)lor-acum ,nu vor primi de loc nimic nici in viitor!!!

  2. tania spune:

    Am o itrebare pentru domnul ministru , persoanele care lasa pamintul pirloaga , credeti ca e de buna voie , ca nu vor sa-l munceasac ? De ce nu analizati care e cauza ca nu se prelucreaza.Mai poftiti si la sarmanii oameni de la sate care-s lasati in voia soartei si intrebatii.Toti au sa va spuna cu ce sa-l prelucreze daca nu sint bani si tehnica.Nu-i ajutati cu nimic , stiti un lucru sa ridicati impozitele si atit. Rusine sa va fie.Din fotolii nu se vede situatia dramatica care e la tara.Este o vorba,, daca nu ai cap vai de picoare,, , vai sarmana lume.

  3. ana spune:

    sunt de acord cu d-na Tatiana… cum sa lucreze oamenii de la tara pamintul daca combustibilul e scum, seminta si toate lucrarile sunt scumpe, si toamna cind string roada abia de iesa cap in cap cu cheltuielile…. lumea de la sate trebuie sa fi sustinuta de stat, da nu cum ajunge toamna acesta scumpeste combustbilul, si plus la toate pietile noastre sunt pline de fructe si legume importate …

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...