37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   „Pentru binele comun” – cu acest mesaj Ministerul Finanţelor lansează o campanie media de sensibilizare a populaţiei asupra necesităţii achitării taxelor şi impozitelor, precum şi necesităţii cererii bonului de plată.

„Pentru binele comun” – cu acest mesaj Ministerul Finanţelor lansează o campanie media de sensibilizare a populaţiei asupra necesităţii achitării taxelor şi impozitelor, precum şi necesităţii cererii bonului de plată.

05.04.20121.785 views Ministerul Finanţelor al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
false false false MicrosoftInternetExplorer4

„Pentru binele comun” - cu acest mesaj Ministerul Finanţelor lansează o campanie media de sensibilizare a populaţiei asupra necesităţii achitării taxelor şi impozitelor, precum şi necesităţii cererii bonului de plată.

 

Efectul pe care îl aşteptăm de la această campanie este de a implica şi responsabiliza cetăţenii să ceară bonul de plată.Astfel, oricine poate monitoriza şi să impună agenţii economici să i se elibereze un bon de plată care este şi o dovadă că o parte din banii achitaţi merg spre domeniile sociale, spre copii şi bătrâni, spre educaţie şi sănătate, spre îmbunătăţirea standardelor de viaţă. Bonul de plată nu este o simplă piesă de hârtie, ci este contribuţia fiecăruia pentru binele comun, a menţionat ministrul Finanţelor Veaceslav Negruţa cu ocazia lansării campaniei. Ne aşteptăm ca cetăţenii să devină asociaţii noştri şi să încurajeze contribuabilii, vânzătorii nedisciplinaţi să elibereze bonul de plată.

În cadrul campaniei „Pentru binele comun”, populaţia va fi informată pe parcursul mai multor săptămâni despre efectele de solicitare ale unui bon de plată şi despre lucrurile realizate cu ajutorul banilor plătiţi ca taxe şi impozite.

Comentarii

 1. V.I. spune:

  Da,Ministerul Finantelor,mai mult nare alta ocupatie,dekit sa faca din toti cetatenii republicii asa zisii-Павлик Морозов!!! Kite intrebari inca nu-s rezolvate de M.F.!!!! Da,ei initieaza diferite jocuri???!!! Inteleg,ca toti trebue sa platim toate impozitele si platile obligatorii,cinstit,da,kear sa sedem ca caracatitele deasupra vinzatorului sa ne dea bonul,kredca-nu merita… Fiecare are soveste(dupa amenzile,care le pun p/u lipsa cecului,vinzatorul-singur til vira cu deasila…) Stimati domni de la Ministerul de Finante,oare ati rezolvat toate intrebarile(mai importante ca aceasta),de initiati diferite companii !!! Cine va kistiga din urma companiilor???!!! Desigur-voi ,fiindca kiti bani vor fi spalati pentru a petrece compania???!!! Daca ma gresesc,cer scuze… Insa,veata,singura nea arata-pentru care BINE se face: COMUN,sau PARTICULAR………………

 2. cetatean spune:

  Daca ar fi o transparenta in utilizarea banilor publici, o echitate sociala si o atirnare fara privilegii fata de toti (chiar si fata de agentii economici sub protectia deputatilor, ministrilor, functionarlo cu grad inalt, etc), atunci s-ar plati si mai multe impozite. Sa luam un exemplu, declarati pe venit a ministrilor, mai iti vine sa „plingi” cit de saraci sunt!!! Si cum ei cred ca oamenii vor declara si achita impozite???

 3. E.M. spune:

  Astfel de companii sint necesare.Daca agentii economici nu inteleg ca pentru a ridica tara din prapastia in care ne aflam este necesar s-a ne onoram fiecare obligatiunile eliberind cec fiscal,prezentind declaratiile privind impozitele directe si indirecte reale si corecte,atunci este necesar de a se adresa populatiei simple care abia de traesc de la salariu la salariu s-a ceara cecul p/u acele maruntae pe care le cumpara.Agentii economici s-au deprins s-a arate venituri mici dar singuri isi schimba masinile luxoase mai des decit cineva haina

 4. Elena spune:

  „…spre îmbunătăţirea standardelor de viaţă../ a cui?” Лучше бы они неоправданные расходы на своё содержание уменьшили, которые „МЫ” им оплачиваем посредством налогов! Тогда и денег в бюджете хватало бы на „îmbunătăţirea”, в том числе и на оплату больничных листов.

 5. V.I. spune:

  Stimata,E.M.,tare me-ar fi interesant sa aflu-despre care ajenti economici aveti in vedere? De acei de la banci, ministere,sau de la organizatiile de stat ?Mai daunazi am trecut pe linga un comisariat de politie si am vazut,kit de „saraci” sint si politistii nostri-asa masini lucsoase erau(ca numai inca la cei de la Ministere sint…).D-stra pledati pentru astfel de companii,de parca ele vor imbogati populatia….Mi se pare,ca ele is menite-mai tare so dezbata de la ghindurile despre imbunatatirea vietii sale,da sa caute sa „kistije”ceva pe „dejeaba”… .Un biet contribuabil (care plateste toate impozitele regulat si complect!!!) cu o ghereta mica,care,poate a si uitat sa-i dee bonul cuiva,trebue sa achite 10000 lei,dar cei ce dezbraca poporul nostru de milioane de lei-ce achita ei???!!! Eu cred,ca dintii trebue M.F. sa faca ordine prin Deciziile sale incorecte( exemplu este-trecerea sumelor de imprumut prin aparat de casa,si nu numai acesta…), dar pe urma sa initieze diferite companii !!!

 6. aaa spune:

  Ce folos este ca se bat cecurile , ca seara ele toate se anuleaza. Asta nu este o solutie, si M.F. stie foarte bine acest lucru. Aici eu cred ca este mai mult un PR al M.F., ca sa nu spuna cineva ca ei nu lucreaza si nu fac nimic. Noi avem aspiratiile spre economia de piata, iar acolo lucreaza asa un principiu daca eu iti dau ceva tu trebuie sa imi dai ceva in schimb, si atita timp cit nu o sa fie o transparenta in cheltuirea banilor strinsi din urma platii impozitelor sau macar sa se vada careva efecte atunci si numai atunci o sa poti sa invoci ca este necesar de achitat impozite. Si cind vezi ca vin inspectorii fiscali pe care le platim tot noi prin impozite si te considera deja un criminal, sau incep deoadata a calcula amenzile – cum credeti, oare vom fi noi de acord sa platim impozite? Trebuie ceva de schimbat in situatia data, trebuie de creat alte stimule pentru plata impozitelor, trebuie de facut asa ca sa fie rusine ca nu platesti impozite, ca trebuie sa fii premiat, mediatizat uite acesta plateste impozite – trebuie sa ne mindrim de ei, de dat careva inlesniri, avem exemple foarte bune care nu este greu de preluat si de dezvoltat in continuare ca ex plata impozitului funciar daca achiti inainte de termen reducere!!!! Da din pacate nu avem vointa!!!! conducerii convine ceia ce este, mai bine haos decit regula ca poti sa furi mai mult.

 7. K.K spune:

  Nu agreez deciazia MF de a lansa campania….mare rost nu va avea,doar cheltuieli de bani…si in rezultat sfada intre cumparatori si vinzatori,…ca a noi in tara multi care stiu sa ia cec nu constetiizeaza care e rezultatul elibirarii cecului(ca contribuie la „imbunatatirea” vietii,asta nu o stiu toti,si daca o sa stie degeaba)…de obicei cei care i-au bonul de casa se asigura ca pe baza lui vor putea returna marfurile procurate in caz ca nu sunt bune….atit….in rezultat vor cere bonul de casa tot atitea cit lau cerut si pina acuma….multi nu au curaj,sau se grabesc,sau nu le trebuie cecul….stiu asta din practica…noi le dam cu deasila cecul dar ei fac doar murdarie in fata gheretei….poate unul pe zi sa ii trebuiasa cecul,si atit…Oricum agentii cinstiti si cu frica de amenzi elibereaza cecuri si singuri,nu trebuie taman sa vina cumparatorul si sa racneasca la el sa-i dea cec….numai bani in vint pe campanii…

 8. S.A.N. spune:

  Daca noi am fi siguri ca daca luam cecurile de la magazin, viata NOASTRA (dar nu a celor care stau in fruntea deciziilor acestea…) s-ar imbunatati…… 🙂
  Dar eu DELOC nu sunt sigura…

 9. Petru spune:

  aaa, foarte bine spus

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...