37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Pensionarii care muncesc ar putea fi obligați să aleagă între pensie și serviciu. Ce spune ministrul Muncii

Pensionarii care muncesc ar putea fi obligați să aleagă între pensie și serviciu. Ce spune ministrul Muncii

10.06.20154.226 views Bani.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Persoanele care s-au pensionat deja, însă continuă să muncească s-ar putea vedea în curând nevoite să aleagă între aceste două oportunități. O declarație în acest sens a fost făcută de ministrul Muncii, Ruxanda Glavan, într-un interviu pentru Timpul.

"Actualmente, este legal să muncești după ce te-ai pensionat, dar noi vom prevedea ca persoana care ajunge la vârsta de pensionare trebuie să se decidă: fie să rămână în continuare la locul de muncă și să-și păstreze salariul, fără a beneficia de dreptul de la pensie, fie primește pensia și atunci nu mai poate continua activitatea la locul de muncă", a declarat Ruxanda Glavan.

Potrivit ministrului Muncii, majoritatea pensionarilor aleg să muncească deoarece pensia care le revine este mai mică decât minimum de existență.

"Nu putem să așteptăm că cetățenii vor accepta să-și abandoneze locul de muncă știind că vor merge să trăiască doar cu o pensie a cărei valoare reprezintă 27 la sută din salariul pe care îl are persoana. Vom face tot posibiul ca această valoare să constituie cel puțin 40 la sută din salariul mediu al persoanei. O cercetare ne arată că majoritatea pensionarilor care continuă să muncească sunt angajați în sistemul public, iar tinerii, din păcate, nu prea doresc să se angajeze aici pentru că salariile sunt mici", a subliniat Glavan.

În Republica Moldova, pensia minimă este de 860 de lei, iar pensia medie constituie 1205 lei.

Comentarii

 1. Victoria spune:

  Se vede,ca d-a Glavan vrea s-o ajunga pe d-a Buliga din urma!!! Aceia nu avea ochi sa vada femeile cu copii mici,dar aceasta n-are ochi sa vada pensionarii!!!…Dele minte ,Doamne!!!!..Cum poate trai un pensionar cu o pensie de 860 lei???!!! Ce inseamna-„sa fie pus la alejere”???..D-a Glavan,credeti,ca de la viata indestulata,pensionarii continua sa lucreze???!!!!…Daca o sa mai faceti si prostia aceasta,inseamna-vai si amar de Tara noastra cu asa conducatori dibili,Doamne iarta-ma!!!!

  1. Elena spune:

   Sunt de acord cu declaraţia dnei Ruxanda Glavan, doar în cazurile cînd pensionarii deţin functii bugetare sau sunt conducători în instituţiile bugetare. Nu e bine ca Statul să achite din buget şi pensie şi salariu.

 2. Andrei spune:

  Sint situatii cind pensile constituie si 3000 lei si 5000 lei (in special militari, politisti care iesa mai devreme la pensie ) si inca mai lucreaza si primesc salarii mari sau fosti parlamentari, iaca aici da trebuie de pus sau una sau alta., iar la cei care primesc 800 lei pensia, vai de capu lor si daca mai fac un 2-3 mii lei nui nimic strasnic, ca simultan si contribuie pentru pensia lor.

  1. Victoria spune:

   Ar trebui sa fie stabilit un „plafon” de marime a pensiei…De exemplu,daca pensia are marimea de pina la 5000 lei,apoi se pune persoana la alejere-sau pensia,sau,salariul…Dar,daca pensia e de 860 lei si pina la 5000 se poate de primit si una si alta…Asa as propune eu,personal….Dar,din pacate,no sa procedeze asa cei de la Min.muncii..Desigur,functionarii publici,primind kite 2 pensii(ca pensionar si ca functionar public)si mai activind la un post de stat,are de unde aleje!!!!!…dar,ceilalti,cum sa procedeze????….La noi,din pacate,functionarii de stat,care trebue sa fie in slujba nostra si sint intretinuti de noi,in realitate vor sa ne ingloade complect in datorii si saracie…Numai,ca nu inteleg(sau nu vor sa inteleaga),ca taie,ei,singuri,creanga,pe care sed foooooooorte binisor!!!!

 3. Monica spune:

  Lumeeee..dar ce vom face noi tinerii…….daka lokuriel de munka sunt okupate de asa numitii TINERII SPECIALISTI PENSIONARI…..lor nu li se ajunge…dar noi avem de toate!!!Lor statul le a dat kasa dar noi trebuie sa muncim prin strainatate ka sa ne kumparam kit de kit ceva pentru ka in Tara Ta nu ai lok….asa saracii de ei..Tineretul lasa sa moara de foame si sa inceapa sa fure…sa umble ku bautu..iar tinereii de 65 ani sa tina lokurile..in primul rind ei deja nu au puterea ceea si nu indeplenesk kalitativ serviciu dara sa se tin…BRAVO..trebuie sa fugim toti tinerii din Tara pentru ka alta modalitate de a trai aici nu avem..De ce?????Statul nu se gindeste si la Tineri?pentru ce absolvim universitatile???

 4. victoria spune:

  interesanti mai sunteti!Nu e bine sa achite din buget si pensie si salariu…Ce vorbiti voi? E mai bine ca noi sa platim impozite toate viata in stat ca la urma sa primi banuti nu pensie sinka sa ne mai fure de miliarde…tara minunilor si cei mai interesant e ca tineretul aiureste tare..Toti fug de angajari la stat,ca primesc 2000 lei lunar,ca nici pentru chirie nu le ajung nemaivorbind de alte necesitati zilnice…Numai un pensionar ar fideacord cu un salariu mizer numai ca sa mai aiba o sursa de existenta..Rusine tineretului!!!!

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...