37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Pe site-ul Ministerului Finanţelor a apărut bannerul „Recuperarea activelor fraudate”

Pe site-ul Ministerului Finanţelor a apărut bannerul „Recuperarea activelor fraudate”

21.06.20161.139 views Agenţia de presă „INFOTAG”
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Bannerul „Recuperarea Activelor Fraudate” a apărut luni pe site-ul Ministerului Finanţelor. Potrivit agenţiei „INFOTAG”, prin intermediul bannerului pot fi aflate ultimele informaţii despre returnarea activelor extrase din Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank, lichidate în anul 2015.

Bannerul conţine informaţii privind recuperarea activelor fraudate la compartimentele: sume recuperate, rambursarea creditelor de urgență şi procesul de realizare a activelor. Informaţia este prezentată pentru fiecare bancă în parte, precum şi într-un tabel comun.

Bannerul „Recuperarea Activelor Fraudate” a fost prezentat săptămâna trecută la şedinţa Comitetului permanent de monitorizare a cazurilor de interes social sporit. După investirea noului Guvern, Prim-ministrul a promis că asemenea informaţie va apărea în format digital pe site-ul Guvernului sau pe un monitor special instalat în centrul Chişinăului. Ulterior, Premierul a fost criticat pentru că promisiunea nu a fost îndeplinită.

„Vrem ca investigarea furtului din cele trei bănci şi recuperarea sumelor să meargă până la capăt şi să asigurăm transparenţa procesului de recuperare a activelor. Este important să luăm toate măsurile ce se impun pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete pe viitor. Ne dorim ca informaţia despre acest caz să fie accesibilă pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova, inclusiv pentru cei aflaţi peste hotare. De aceea s-a decis lansarea unui banner online, care poate fi accesat din orice colţ al lumii. Informarea rapidă şi eficientă în acest scop nu presupune utilizarea de mijloace financiare. Pe site sunt specificaţi clar şi responsabilii de recuperarea sumelor”, a menţionat Prim-ministrul.

Comitetul permanent de monitorizare a cazurilor de interes social sporit a fost instituit la iniţiativa Premierului Pavel Filip pentru asigurarea interacțiunii între instituțiile statului, în vederea gestionării eficiente și operative a cazurilor de rezonanţă şi identificarea soluţiilor pentru depăşirea acestora. La şedinţa Comitetului a participat conducerea Ministerelor Finanţelor, Justiţiei, Afacerilor Interne, Procuraturii Generale, Serviciului de Informaţii şi Securitate, Centrului Naţional Anticorupţie, a Băncii Naţionale a Moldovei şi lichidatorii celor trei bănci.

Comentarii

  1. Super contabil spune:

    Oameni buni, salvativa tara, salvativa pe voi. Oare chiar ne au de orbi si tunchiti la cap. Ei nu recupereaza nimic, pur simplu vind patrimoniul bancilor si acopera bortile lor. Undei sal vad pe Dl Cioclea sa zica ca nui drept. Daca am fi gospodari am recupera cele 14 mrld de lei + patrimoniul bancilor vindute vreo 2 mrld.

    1. Super contabil spune:

      Parca hotul de Orhei, esueaza dupa ce la folosit. ))

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...