37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Patru instituții de stat au solicitat Ministerului Economiei să li se dea dreptul de a face controale

Patru instituții de stat au solicitat Ministerului Economiei să li se dea dreptul de a face controale

13.04.20161.140 views Publika.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Patru instituții de stat au solicitat Ministerului Economiei să li se dea dreptul de a face controale, după ce a fost instituit moratoriu în acest sens.

Inspectoratului Fiscal, Compania Naţională de Asigurări în Medicină, Căpitănia Portului Giurgiulești şi Inspectoratul Energetic de Stat au trimis şapte cereri, iar dintre acestea au fost acceptate doar două.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Economiei, celelalte au fost respinse pentru că erau neargumentate. Autorităţile au elaborat un regulament, conform căruia instituţiile de stat pot depune un demers la Ministerul Economiei pentru a efectua verificări.

Potrivit documentului, instituţia abilitată cu funcții de control trebuie să motiveze inițierea procedurii de control, să indice perioada şi durata acestora, dar şi datele de contact ale persoanei, care va efectua verificările.

Parlamentul a votat în data de 4 martie în lectură finală, legea privind instituirea moratoriului asupra controalelor de stat.

Potrivit legii, singurele instituţii care pot face verificări, pe durata moratoriului, sunt Serviciul Situaţiilor Excepţionale şi Centrul Naţional de Sănătate Publică.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...