37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Patronatele cer să fie informate despre prognozele BNM și vizibilitate privitor la politicile monetare anticipate

Patronatele cer să fie informate despre prognozele BNM și vizibilitate privitor la politicile monetare anticipate

04.10.2017627 views Bani.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Conducerea Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a avut luni, 2 octombrie 2017, o întrevedere cu reprezentanții Confederației Naționale a Patronatului din Republica Moldova (CNPM) cu care a discutat despre efectele politicii monetare, fluctuațiile pe piața valutară și accesul agenților economici la credite în sistemul bancar.

„Ne-am dori să stabilim relații de colaborare cu BNM pentru a transmite care sunt problemele mediului de afaceri. Totodată, vrem să fim informați despre prognozele băncii centrale și să avem o mai mare vizibilitate privitor la politicile monetare anticipate pentru a putea interveni cu corecții în întreprinderile și domeniile pe care le gestionăm", a spus vicepreședintele CNPM, Ion Prisăcaru.

La rândul său, conducerea BNM s-a angajat să mențină un dialog activ cu Patronatele pentru a înțelege mai bine eventualele disfuncțiuni din sectorul bancar și, în măsura prerogativelor băncii centrale, a le înlătura. În acest scop, conducerea BNM a propus Patronatelor să prezinte o tipologie a problemelor cu care se confruntă mediul de afaceri în sectorul bancar.

„Suntem gata să ne așezăm oricând la masă și să discutăm, să ne implicăm, să creăm grupuri de lucru, pentru a înțelege problemele și a căuta soluții, cu condiția că acestea respectă exigențele politicii de supraveghere prudențială a băncilor", au conchis membrii Comitetului executiv al BNM.

Următoarea întrunire va avea loc în luna noiembrie, după care discuțiile dintre BNM și CNPM vor fi organizate trimestrial.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...