37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Parlamentul A RESPINS un proiect de lege care prevedea acordarea unor FACILITĂŢI FISCALE întreprinderilor fondate de gasterbaiteri!

Parlamentul A RESPINS un proiect de lege care prevedea acordarea unor FACILITĂŢI FISCALE întreprinderilor fondate de gasterbaiteri!

27.04.20121.378 views 24h.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
false false false MicrosoftInternetExplorer4

Parlamentul A RESPINS un proiect de lege care prevedea acordarea unor FACILITĂŢI FISCALE întreprinderilor fondate de gasterbaiteri!

 

Legislativul a respins joi un proiect de amendamente la Codul fiscal care prevedeau acordarea unor facilităţi fiscale întreprinderilor capitalul cărora este constituit din surse financiare ale cetăţenilor moldoveni angajaţi legal peste hotare.

Amendamentele propuse de un grup de deputaţi comunişti au fost votate în prima lectură încă în iunie 2010. Acestea prevăd, între altele, scutirea întreprinderilor vizate de plata impozitului pe venit pe o perioadă de la 2 la 5 ani (în dependenţă de mărimea capitalului li a investiţiei), precum exonerarea acestora de plata TVA, accizelor şi impozitului pe bunuri imobiliare pe un termen de 2 ani.

Potrivit, preşedintelui Comisiei parlamentare pentru economie, buget şi finanţe, Veaceslav Ioniţă, proiectul a fost respins deoarece prevederile acestuia contravin principiului echităţii fiscale, care prevede tratarea egală a persoanelor fizice şi juridice acre activează în condiţii similare.

Comentarii

  1. Victoria spune:

    Da,ai nostri is asa!!! Pentru ce de cautat solutii de a hotari intrebarea in cauza, cu folos pentru ambele parti???!!! Mai bine-de interzis!!! Si,atunci-toate intrebarile dispar automat!!! Stimati,parlamentari,nici odata no sa ridicati Tarisoara noastra din jenunchi cu Lejislatia voastra!!! Cei,ce lucreaza LEGAL dupa hotare vor sa investeasca in Moldova,sa formeze locuri noi de munca,sa le faca macar la o multime mica de oameni o viata mai usoara,dar voi………………Am lucrat cu cota „0” la impozitul pe venit,O TARA INTREAGA,kitiva ani,si-n-am disparut ca stat,dar de a acorda careva facilitati fiscale cuiva,dupa parerea D-stra,va fi-mare prapad pentru Moldova!!!Da,D-stra,personal,nu va vine sa zimbiti de prostia aceasta???!!! Si de ce „tratare egala” vorbiti???!!! Da,amnisita fiscala cum sa petrecut-egal pentru toate intreprinderile???!!! Nu,desigur,cine a achitat impozitele cinstit a stat intrun rind cu cei,care nu achitau(si nici nu se ghindeau sa achite!)….Kite-odata ma mira conducerea noastra!!! Vor de la noi sa muncim kit mai transparent,dar,unde e transparenta lor???!!!…Insa,e mai bine de interzis totul,dekit de asezat la masa de convorbiri si de solutionat intrebarile…Voi,cei de la puterea de Stat,singuri taeati creanga,pe care sedeti…………Nu retraiti,cei ce lucreaza dupa hotare,vor lucra mai departe si vor investi banii lor in alte tari!!! Da noi,cu lupta noastra pentru „tratare egala” o sa raminem,ma scuzati de expresie,cu fundul gol………………….

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...