37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Parlamentul a adoptat modificări la legislația actuală în legătură cu completările anterioare din Codul Fiscal în contextul reformei fiscale

Parlamentul a adoptat modificări la legislația actuală în legătură cu completările anterioare din Codul Fiscal în contextul reformei fiscale

25.07.2017523 views InfoMarket.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Este vorba despre modificarea a 64 de legi, pentru aducerea bazei legislative în conformitate cu modificările aprobate pe 16 decembrie 2016, potrivit cărora, din 1 aprilie curent, 36 de organe fiscale existente au fost reorganizate într-o singură persoană juridică - Serviciul Fiscal de Stat.

Astfel, în conformitate cu modificări adoptate, denumirile de organ fiscal, inspectoratul fiscal teritorial de stat, inspectoratul fiscal specializat de stat și inspectoratul fiscal principal de stat vor fi înlocuite cu Serviciul Fiscal de Stat. Potrivit modificărilor, SFS va avea dreptul să aplice în privința întreprinderilor de stat măsuri de asigurare și executare silită în cazul depășirii termenului pentru vărsările în buget.

Aceste instrumente nu erau prevăzute în actuala Lege a întreprinderilor de stat din 16 iunie 1994, care doar stabilește alocații administrative din partea întreprinderilor de stat, fără atribuțiile indicate mai sus.

Mai mult, prin noile modificări făcute la legislația actuală, se prevede că, pentru întârzierea transferurilor în hazna a plăților pentru elaborarea documentelor normative în construcții, va fi aplicată penalitate, ca și în cazul transferurilor întârziate a impozitelor și taxelor.

Deoarece, 36 de organe fiscale au fost reorganizate într-o singură persoană juridică, condusă de un director și 4 adjuncți, în legislație au fost făcute modificări, potrivit cărora, dreptul de examinare a cazurilor de încălcări a fost delegat și altor servicii de stat din SFS, luându-se în considerare numărul mare de protocoale, întocmite de SFS (peste 20 de mii pe an).

Modificări au fost făcute și la Codul Penal, care țin de achitarea de către contribuabilul suspectat de evaziune fiscală, a pierderilor aduse statului, precum și reducerea rolului justiției în acest proces.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...