37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Până la 1 decembrie mai putem solicita compensaţii

Până la 1 decembrie mai putem solicita compensaţii

20.11.2012868 views Ziarul de Garda
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
false false false MicrosoftInternetExplorer4

Până la 1 decembrie mai putem solicita compensaţii

Primăria municipiului Chişinău anunţă că 1 decembrie 2012 este data limită la care familiile cu venituri mici, de până la 1450 lei lunar de persoană, beneficiari de compensaţii la plata agentului termic în sezonul rece anterior, pot depune cereri pentru compensaţii la plata agentului termic pentru sezonul 2012-2013.

De compensaţii din partea municipalităţii pot beneficia şi alte familii cu venituri mai mici decât minimul de existenţă, care n-au beneficiat anterior de ajutoare pentru plata agentului termic. Aceste persoane pot depune cereri pe tot parcursul sezonului de încălzire 2012-2013. Valoarea ajutorului social la plata agentului termic este de 40% din costul facturii pentru termoficare.

E de menţionat că pe parcursul actualului sezon termic, municipalitatea va  întocmi anchete sociale pentru beneficiarii de compensaţii, în scopul verificării corectitudinii datelor prezentate.

Până în prezent au fost depuse circa 18 mii de cereri de confirmare pentru compensaţii la plata agentului termic. Cererile pot fi depuse la următoarele subdiviziuni:

- Întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ (ÎMGFL) nr. 1 – 23, pentru cetăţenii care locuiesc în sectoarele Botanica, Centru, Râşcani şi Buiucani;

- Pretura sectorului Ciocana, prin intermediul gestionarilor fondului locativ, de la cetăţenii care locuiesc în sectorul respectiv.

Amintim că în sezonul de încălzire  2011-2012, de compensaţii la plata agentului termic din partea Primăriei au beneficiat circa 38 mii de familii, pentru care din bugetul municipal s-au achitat 77 milioane lei.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...