37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Opt săli de jocuri de noroc percheziționate și sigilate pentru abateri de la legislație

Opt săli de jocuri de noroc percheziționate și sigilate pentru abateri de la legislație

11.07.2016683 views Agora.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Procuratura municipiului Chişinău, de comun cu Direcţia de Poliţie a capitalei, au efectuat, în cursul zilei de vineri, percheziţii la sediul a 10 întreprinderi, specializate în domeniul jocurilor de noroc, la 8 dintre ele fiind stabilite o serie de încălcări ale disciplinei financiare şi regulilor legale de comerţ.

Respectivele percheziţii au avut loc în cadrul unei cauze penale, declanşate de Procuratura capitalei pe faptul evaziunii fiscale. În concret, procurorii şi ofiţerii de urmărire penală au stabilit, că acţiunile mai multor agenţi economici, fiind dirijate şi coordonate de unele şi aceleaşi persoane, au implementat o schemă de sustragere a banilor prin diferite metode, declarînd cheltuieli mai mari decât venituri, suma profiturilor fiind prezentate cu valoarea "0" a impozitului pe venit. Acest fapt, potrivit procurorilor, generează dubii în veridicitatea declaraţiilor prezentate la organele de control, nefiind declarate toate vânzările sau în mod intenţionat fiind declarate cheltuieli fictive.

Ca urmare a măsurilor speciale de investigaţii şi a măsurilor procesual-penale s-a stabilit că, în perioada anilor 2015 - 2016, întreprinderile respective, au inclus în documentele contabile, fiscale şi cele financiare date denaturate privind veniturile şi cheltuielile. Acest lucru a avut loc prin neînregistrarea tuturor încasărilor în aparatul de casă, nereflectarea veniturilor reale în documentele contabile, exploatarea ilegală a aparatelor de joc (neincluse în licenţă), modificarea datelor contoarelor aparatelor de joc, ca rezultat fiind tăinuite obiecte impozabile utilizate în cadrul desfăşurării activităţii economice în domeniul jocurilor de noroc. iar venitul obţinut nefiind reflectat în evidenţa contabilă.

Prin urmare, s-a dispus sigilarea încăperilor care aparţin acestor întreprinderi pentru a fi supuse unor verificări de către specialişti în metrologie şi din cadrul Inspectoratului Fiscal Principal de Stat.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...