37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Opt companii de asigurări din Moldova, atenţionate de CNPF că pot rămâne fără licenţe

Opt companii de asigurări din Moldova, atenţionate de CNPF că pot rămâne fără licenţe

01.12.20161.305 views Bani.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Opt companii de asigurări din Moldova au fost atenționate de Comisia Națională a Pieței Financiare despre faptul că ar putea rămâne fără licenţe.

Este vorba despre companiile Alliance Insurance Group, Asito, Asterra Grup, Garantie, Moldcargo, Moldova-Astrovaz, Sigur-Asigur şi Transelit.

Conform unei analize a CNPF, la data de 30 septembrie a anului curent, companiile nu dispuneau de activele necesare, prevăzute de legislaţie, pentru acoperirea rezervelor de asigurări, dar şi de marja minimă de solvabilitate.La unele dintre acestea, deficitul activelor se este prezent de o perioadă îndelungată. Potrivit deciziei CNPF, aceste companii de asigurări trebuie să elimine problemele depistate în termen de până la 31 martie 2017.

În caz contrar, riscă să piardă licenţele pentru activitate de antreprenoriat şi vor fi sancţionate conform prevederilor Legii privind reglementarea prin licenţiere a activităţii de întreprinzător" și anume Retragerea licenței pentru „nerespectarea a doua oară a prescripţiilor privind lichidarea încălcărilor ce ţin de condiţiile de licenţiere”.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...