37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Oportunitățile investiționale ale Moldovei au fost prezentate la Istanbul

Oportunitățile investiționale ale Moldovei au fost prezentate la Istanbul

28.03.2018622 views Noi.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Prioritățile Acordului de Comerț Liber între Republica Moldova și Republica Turcia au fost prezentate la Forumul Economic Moldova-Turcia de la Istanbul.

În special, secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Vitalie Iurcu, a prezentat, în cadrul Forumului Economic Moldova-Turcia, climatul de afaceri din țara noastră și sectoarele economice competitive pentru colaborarea moldo-turcă, la care au participat reprezentanți ai cercurilor de afaceri din ambele țări, transmite Noi.md.

Potrivit comunicatului Ministerului Economiei și Infrastructurii, secretarul de stat le-a povestit reprezentanților companiilor turcești referitor la oportunitățile investiționale în Republicii Moldova, pentru companiile din Republica Turcia, ceea ce va contribui la consolidarea relațiilor economice bilaterale, la diversificarea investițiilor turcești în țara noastră, dar și la identificarea domeniilor de interes comun, precum: infrastructura drumurilor, construcțiile, transporturile, industria, energetică, IT etc.

În cadrul Forumului, secretarul de stat Vitalie Iurcu, a moderat discuțiile la tema: „Implementarea Acordului de Comerț Liber între Republica Moldova și Republica Turcia - oportunități și provocări". Vitalie Iurcu a menționat că, semnarea Acordului presupune o serie de avantaje pentru ambele state, cum ar fi eliminarea taxelor vamale, accesul nelimitat, fără restricții tarifare la importul produselor industriale și o parte din produsele agricole pe piața Turciei, precum și perspective clare de dezvoltare și stimulare a afacerilor comune.

„Marea majoritate a taxelor pentru importul și exportul preferențial de bunuri a fost eliminată, imediat ce Acordul a intrat în vigoare, iar unele taxe au fost micșorate. Totodată, Acordul de Comerț Liber urmărește scopul de a înlătura nu doar barierele tarifare din comerțul bilateral, dar și pe cele netarifare, ceea ce oferă oportunități pentru dezvoltarea economiei Republicii Moldova, în special pe termen scurt și mediu, precum și stimulează dezvoltarea afacerilor comune", a precizat secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Acordul de Comerț Liber între Republica Moldova și Republica Turcia, a fost semnat la semnat la 11 septembrie 2014 și a intrat în vigoare la 1 noiembrie 2016.

Conform datelor oficiale, prezentate de Agenția Servicii Publice, în prezent, în Republica Moldova activează 1306 întreprinderi cu capital turcesc în valoare totală de 418,63 milioane de lei.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...