37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Şoferii care vor conduce maşini cu numere străine vor achita o taxă de utilizare a drumurilor

Şoferii care vor conduce maşini cu numere străine vor achita o taxă de utilizare a drumurilor

11.09.20121.556 views Publika.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Şoferii care vor conduce maşini cu numere străine vor achita o taxă de utilizare a drumurilor

 

Şoferii care deţin maşini cu numere de înmatriculare străine, ce vor veni în Republica Moldova sau vor tranzita ţara, vor trebui să achite în premieră o taxă de utilizare a drumurilor şi anume vinieta. Un proiect de lege în aces sens a fost avizat de către Executiv. Preţul vinietei variază între şapte şi 380 de euro.

Ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruţa susţine că în prezent posesorii maşinilor cu numere străine sunt singurii care nu plătesc taxa de utilizare a drumurilor.

"Proiectul de lege de fapt prevede trei termene de valabilitate sau trei tipuri de vinietă sau de taxă.Trei zile, 30 de zile şi 180 de zile", a declarat ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruţa.

Astfel vinieta pentru trei zile va costa şapte euro, pentru 30 de zile 65 de euro, iar pentru 180 de zile va costa 380 de euro.

Premierul Vlad Filat a declarat că banii acumulaţi din taxa de drum vor fi folosiţi pentru reparaţia drumurilor naţionale.

"Toţi cei care utilizează drumurile publice trebuie să plătească. Aşa e domnule Şalaru? Ca să putem întreţine drumurile, ca să putem construi alte drumuri", a replicat, la rândul său, prim-ministrul Vlad Filat.

Taxa de utilizare a drumurilor va fi introdusă din 2013 şi este prevăzută în politica bugetar-fiscală pentru anul viitor.

Comentarii

 1. renata bitirescu spune:

  nu prea mai avetzi rushine oare nu va ajung banii pr kare ii avetzi de pe spinarea oamenilor de rind. drumurile niciodata nu au fost bune shi nici nu vor fi ku taxa asta sau nu….

 2. isduf spune:

  da ,,vnaturi…drumurile astea dea pula…nici ku karuta nu poti merge ..da mai ales,,ku autofehikule,pula ema asa fva putrezeaska buzunarele atita rublita ce aveti…mai bine era ku komunisti..atuncea bagam, masini ku numere d emoldova in ograda..si aveam kite 5…da kuam nu pot intretine una ku numere de anglia..vaid e pula eeii..
  de kind ati venit voi am insaracit toti..pidarajilor…suka as abeliti pula la alegerile viitoare..gandoni ne umpluti…

 3. braga spune:

  da,preturile sunt ca la europa da drumurile nici pe departe,un strain sa vina si sa umble cu masina prin moldova 180 de zile va plati 380euro de vinieta da va trebui sa plateasca hadovaia la masina de 1000 de euro guvernul pulei

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...