37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Şoferii autovehiculelor înmatriculate în alte ţări vor fi scutiţi de taxa pentru drumuri

Şoferii autovehiculelor înmatriculate în alte ţări vor fi scutiţi de taxa pentru drumuri

19.09.2016762 views Publika.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Proprietarii autovehiculelor înregistrate în ţări străine, cu care Moldova are încheiate acorduri bilaterale, vor fi scutite de plata taxelor pentru folosirea drumurilor naţionale.

Scutirea însă nu se va aplica autovehiculelor cu numere de înmatriculare în statele care nu respectă înțelegerile încheiate. O decizie în acest sens a fost luată la şedinţa Cabinetului de Miniştri.

În același timp, taxa pentru folosirea drumurilor naționale a fost redusă cu 30% pentru autovehiculele străine (autobuze și camioane). Se estimează că în acest fel fluxul tranzitărilor va crește, iar statul își va compensa eventualele pierderi.

Taxa pentru folosirea drumurilor va fi de cinci ori mai mare în cazul autovehiculelor cu o masă totală sau cu dimensiuni care depășesc limitele admise. Modificarea respectivă va aduce acumulări la bugetul de stat în sumă de aproximativ 50 milioane de lei, bani care vor fi utilizați pentru amenajarea și întreținerea infrastructurii rutiere.

În prezent, taxa pentru folosirea drumurilor naționale nu se aplică autovehiculelor înmatriculate în statele cu care Republica Moldova a încheiat acorduri bilaterale şi multilaterale privind transportul rutier, care presupun scutirea reciprocă de oricare taxă rutieră.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...