37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   OECD va susține R. Moldova în dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici și mijlocii

OECD va susține R. Moldova în dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici și mijlocii

04.11.2016405 views Moldpres.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Viceprim-ministrul Octavian Calmîc, ministru al Economiei, a avut miercuri o întrevedere cu reprezentanții Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), sosiți la Chișinău pentru a prezenta evoluțiile sectorului întreprinderilor mici și mijlocii din Republica Moldova, informează MOLDPRES.

Serviciul de presă al ME a precizat că în cadrul întrevederii, Octavian Calmîc a apreciat suportul OECD în implementarea reformelor economice promovate de autoritățile naționale în domeniul mediului de afaceri, în special la compartimentul acces la finanțe și infrastructura de suport în afaceri.

În context, vicepremierul a menționat că Ministerul Economiei pledează în continuare pentru o colaborare cît mai eficientă cu OECD în cea ce privește  acordarea asistenței în vederea promovării politicilor privind susținerea în continuare a sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (IMM), prin diverse programe de suport pentru internaționalizarea întreprinderilor autohtone și sporirea competitivității acestora, conexiunea lor cu investitorii străini, precum şi elaborarea unui program de adaptare a sectorului la principiile economiei verzi, asigurarea unui mediu concurențial pe piață etc.

La rîndul său, Antonio Somma, șeful Programului OECD pentru Competitivitate în Eurasia, s-a manifestat disponibilitatea și deschiderea pentru continuitatea parteneriatului și acordarea asistenței Republicii Moldova în realizarea priorităților menționate. El a specificat că un prim pas în acest sens este și  workshop-ul "Monitorizarea reformelor de politici în sectorul întreprinderilor mici și mijlocii", la care experții OECD vor prezenta un set de propuneri întru sporirea accesului la finanțare și serviciilor de suport în afaceri pentru întreprinderile mici și mijlocii, precum și bunele practici, studiile de caz din țările membre ale Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

Suplimentar, experții OECD vor avea întrevederi și cu alte autorități și instituții publice cu competențe în elaborarea / implementarea politicilor de dezvoltare a sectorului IMM-urilor.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...