37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   ODIMM va oferi consultanță tinerilor în inițierea propriilor afaceri

ODIMM va oferi consultanță tinerilor în inițierea propriilor afaceri

20.05.20161.019 views Interlic.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) a semnat un acord de parteneriat cu Consiliului Național al Tineretului din Republica Moldova (CNTM), care întrunește 46 de organizații de tineret din raioanele țării.

Potrivit Iuliei Iabanji, director general ODIMM, semnarea acordului va facilita accesul tinerilor la instruirile, seminarele și workshop-urile organizate de instituție în cadrul programelor sale, în special Programul Național de Abilitare Economică a Tinerilor(PNAET), Gestionarea Eficientă a Afacerilor (GEA) etc. În acest sens, tinerii din cele 46 de organizații de tineret din cadrul CNTM vor putea beneficia și de facilitățile oferite de cele 9 incubatoare de afaceri în care activează 150 de rezidenți, deschise de ODIMM în raioanele țării.

Terentie Carp, președintele CNTM a salutat inițiativa Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii de inițiere a parteneriatului și a menționat că activitățile și programele ODIMM le va permite tinerilor din cadrul organizațiilor să se orienteze mai ușor în domeniul afacerilor și să creeze noi locuri de muncă.

Reprezentanții celor două organizații au convenit că vor elabora un program educațional în acest sens și vor organiza în parteneriat evenimente dedicate abilitării economice a tinerilor.

Organizația pentru dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici și mijlocii  este o instituție publică, necomercială, non-profit, care activează în coordonarea Ministerului Economiei şi cu alte autorități centrale şi locale, asociații de afaceri, prestatorii de suport în afaceri şi Întreprinderi mici și mijlocii. În prezent ODIMM implementează mai multe proiecte naționale și internaționale, printre care Programul de abilitare economică a tinerilor ( PNAET), Programul de atragere a remitențelor în economie PARE 1+1, Programul de gestionare eficientă a afacerii, Programul „Fondul special de gestionare a creditelor", etc.

Potrivit serviciului de presă al Ministerului Economiei, documentul de creare a Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii a fost semnat la 18 mai 2005.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...