37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   ODIMM va lansa Programul pilot „Femei în Afaceri”

ODIMM va lansa Programul pilot „Femei în Afaceri”

03.05.20161.008 views Moldpres.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) va lansa în anul curent Programul pilot "Femei în Afaceri", destinat femeilor din zonele rurale și celor care dețin afaceri. Declarația a fost făcută vineri de directorul general al ODIMM, Iulia Iabanji, în cadrul ședinței Consiliului de Coordonare al instituției, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Ministerului Economiei.

Potrivit Iuliei Iabanji, de oportunitățile programului, care completează activitatea PARE 1+1, a Fondului de Garantare a Creditelor și a Programului Național de Abilitare Economică a Tinerilor, vor beneficia peste 400 de femei. "Programul oferă o abordare integrată în 3 etape pentru a susține femeile în afaceri, care vizează necesitățile de dezvoltare a afacerilor la fiecare etapă de dezvoltare - suport în inițierea afacerii, suport pentru afacerile nou-create și afaceri în creștere", a specificat Iabanji.

Analizînd activitatea ODIMM, președintele Consiliului de Coordonare, viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, a accentuat că instituția are o misiune foarte importantă, deoarece prin proiectele gestionate contribuie la creșterea performanței și nivelului de competitivitate a sectorului întreprinderilor mici și mijlocii.

"Astăzi întreprinderile mici și mijlocii din Republica Moldova constituie peste 97 la sută din numărul total de întreprinderi, dar eficiența economică, comparativ cu alte state, este relativ redusă, generînd un venit din vînzări de aproape 32% din totalul veniturilor pe economie. Reieșind din situația dată, concludem că acest sector rămîne a fi unul vulnerabil la incertitudinile mediului economic și politic. Deci, una din prioritățile ODIMM trebuie să fie acordarea suportului multidimensional pentru aceste întreprinderi, în scopul creşterii performanțelor și a nivelului de competitivitate a lor", a accentuat ministrul Octavian Calmîc.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...