37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   ODIMM organizează cursuri de instruire pentru solicitanții de grant în cadrul Programului „PARE 1+1”

ODIMM organizează cursuri de instruire pentru solicitanții de grant în cadrul Programului „PARE 1+1”

31.05.2016904 views Ministerul Economiei al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) organizează un seminar de instruire pentru 24 de posibili beneficiari ai Programului de atragere a remitențelor în economie „PARE 1+1", în care participanții își vor dezvolta cunoștințele în domeniile managementului afacerii, contabilității, marketingului, managementului financiar, managementului resurselor umane, etc.

Tudor Lupașco, expert în planificarea afacerilor din cadrul ODIMM, a menționat că instruirile nu sunt un lucru convențional pentru completarea dosarului de participare la Program, ci o posibilitate pentru solicitantul de grant de a învăța să prevină riscurile și să gestioneze corect afacerea.

Regulamentului cu privire la implementarea Programului de Atragere a Remitențelor în Economie prevede că dosarul solicitantului de grant trebuie să conțină obligatoriu Certificatul de participare la cursurile de instruire antreprenorială, organizate de Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii. Regulamentul mai prevede că antreprenorii care desfășoară deja o afacere și nu au înregistrat pierderi pe parcursul ultimilor 3 ani sunt în drept să nu participe la instruire, dar vor semna o Declarație pe proprie răspundere privind eficiența activității antreprenoriale. Pentru participare la instruire și suportul antreprenorial, solicitantul va plăti 50% din costul cursului de instruire.

Programul PARE 1+1 are drept scop mobilizarea resurselor umane şi financiare ale lucrătorilor emigranţi moldoveni în dezvoltarea economică durabilă a Republicii Moldova prin stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii de către lucrătorii migranţi şi beneficiarii de remitenţe. Programul activează în baza regulii „1+1", astfel încât fiecare leu investit din remitenţe va fi suplinit cu un leu în forma de grant din cadrul Programului. Beneficiarii de granturi pot fi lucrători emigranţi, cetăţeni ai Republicii Moldova şi beneficiari de remitenţe, rude de gradul I.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...