37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   ODIMM oferă antreprenorilor consultanță profesionistă privind dezvoltarea afacerii

ODIMM oferă antreprenorilor consultanță profesionistă privind dezvoltarea afacerii

22.06.2016883 views Ministerul Economiei al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Antreprenorii și doritorii de a-și crea o afacere în  raioanele țării  vor avea posibilitate să obțină consultanță profesionistă în afaceri prin intermediul birourilor de suport, inițiate în cadrul incubatoarelor de afaceri din cele 9 raioane ale țării. Proiectul este realizat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) în colaborare cu Agenția de Cooperare Internațională Japoneză  (JICA).

Potrivit directorului general al ODIMM, Iulia Iabanji, instituția își propune să stabilească un mecanism de consultanță, care va oferi suport IMM-urilor la toate etapele de dezvoltare a afacerii. Consultanța va fi oferită în baza unui Manual al Serviciului de Consultanță, elaborat de ODIMM în colaborare cu JICA, și oferă oportunitatea consultantului să identifice și să evalueze oportunitățile de afaceri, să sugereze beneficiarului alegerea formelor de organizare și de lansare a afacerii, să efectueze o evaluare a situației la moment a unei întreprinderi și să sugereze metode de dezvoltare.

În opinia Iuliei Iabanji, dezvoltarea sectorului de afaceri în raioanele țării este important pentru economie, iar incubatoarele pot deveni principalii ajutori pentru antreprenorii din teritoriu. "Incubatoarele de afaceri au devenit în timp istorii de succes pentru mediul de afaceri din Moldova, ceea ce ne ambiționează să lărgim sfera de activitate şi să informăm  agenții economici de avantajele oferite de incubatoare. Acestea trebuie să devină centre de informare pentru potențialii beneficiari ai Programelor ODIMM, inclusiv, Programul de Atragere a Remitențelor în Economie Pare1+1, Programul de abilitare economică a tinerilor PNAET, Platforma femeilor din Moldova, inițiată recent de ODIMM, precum și alte programe pentru antreprenori", a accentuat Iabanji.

În scopul implementării acestui proiect, ODIMM a format un Centru de Consultanță în Afaceri pentru a facilita accesul antreprenorilor la informația privind procesul de inițiere a unei afaceri și de a promova oportunitățile de dezvoltare a businessului prin programele oferite de către ODIMM și alte instituții cu acest profil din Republica Moldova. Incubatoarele de afaceri din cele 9 raioane ale țării, create cu suportul Uniunii Europene, printr-un parteneriat durabil dintre autoritățile publice centrale și locale și comunitatea donatorilor, vor deveni centre unice de consultanță în afaceri la nivel regional.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...