37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   O primă intîlnire cu reprezentanţii mediului de afaceri

O primă intîlnire cu reprezentanţii mediului de afaceri

25.05.2013887 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

O primă intîlnire cu reprezentanţii mediului de afaceri

Reprezentanţii mediului de afaceri au avut o primă întâlnire cu Şeful IFPS, miercuri 22 mai 2013, întru elucidarea problemelor apărute în activitatea desfăşurată şi prezentarea principalelor direcţii de îmbunătăţire a sistemului fiscal.

Domnul Ion Prisăcaru a asigurat reprezentanţii mediului de afaceri de întreaga sa susţinere, subliniind importanţa unui dialog corect şi consultări reciproce pentru creşterea calităţii serviciilor fiscale oferite contribuabililor.

Deoarece Şeful IFPS a fost sesizat despre problemele agenţilor economici, a declarat că va depune eforturi maxime în soluţionarea lor, deoarece încurajează iniţiativa privată şi susţine rolul acestora la dezvoltarea sistemului economic.

Acţiunile ce urmează a fi întreprinse sunt:

§  Liberalizarea totală a procesului de distribuire a blanchetelor de strictă evidenţă. Cu referire la facturile fiscale, a declarat că acestea vor fi eliberate utilizîndu-se o modalitate simplă ce are la bază credibilitatea agenţilor economici. În lista companiilor de bună credinţă vor intra în jur de 90% din totalul existent.

§  Revizuirea practicii IFPS în privinţa Registrului general electronic al facturilor fiscale şi a amenzilor aplicate.

§  Liberalizarea procesul de restituire a TVA şi a accizelor.

§  Modificarea conceptului de efectuare a controalelor, punîndu-se accent major asupra controalelor planificate la agenţii economici cu risc sporit de evaziune fiscală.

§  Va fi revizuit procesul de efectuare a controalelor inopinate şi a procesului de instalare a posturilor fiscale, deoarece au fost depistate multe nereguli.

§  Monitorizarea personală a executării scrisorilor parvenite în adresa IFPS, în termen de 30 de zile.

§  Intensificarea întâlnirilor cu reprezentanţii businessului.

Reprezentanţii mediului de afaceri au apreciat oportunitatea discuţiei de astăzi şi posibilitatea de a-şi prezenta punctul de vedere referitor la măsurile care trebuie adoptate în această direcţie, în acelaşi timp, au solicitat ca SFS să elaboreze măsuri menite să creeze mai multă predictibilitate şi stabilitate în mediul economic.

În final dl. Prisăcaru a mulţumit participanţilor la dialog şi a dat asigurări că va ţine cont, în perioada imediat următoare de propunerile expuse în cadrul întrunirii.

Comentarii

 1. Petru spune:

  da doamne sa fie asa cum este scris
  dar nu tot timpul delaratiile persoanelor oficiale coincide cu ceia ce fac. Asa ca o sa urmarim

 2. Maria spune:

  succese, si sa nu fie vorbe desarte, cam neam saturat

 3. Pepe spune:

  cum putem sa aflam cind vor mai avea loc asa intilniri?

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...