37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   O marjă de acțiune mai mare la înregistrarea în calitate de contribuabil, plătitor de TVA

O marjă de acțiune mai mare la înregistrarea în calitate de contribuabil, plătitor de TVA

03.02.20161.583 views Monitorul Fisc.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Plafonul pentru înregistrarea obligatorie în calitate de contribuabil, plătitor de TVA va fi determinat, fără a include livrările de mărfuri și servicii, care nu constituie obiecte impozabile cu TVA. O prevedere în acest se desprinde din proiectul documentului de politică fiscală, bugetară și vamală pe 2016.

În prezent valoarea plafonului de înregistrare obligatorie a contribuabilului, plătitor de TVA constituie 600mii lei. Această sumă include atât valoarea livrărilor de mărfuri și servicii, impozabile cu TVA, cât și valoarea livrărilor, formată din obiecte neimpozabile cu TVA.

Excluderea obligației de înregistrare în calitate de plătitor de TVA în cazul livrărilor de mărfuri și servicii, care nu constituie obiecte impozabile cu TVA va fi benefică pentru agenții economici, ei vor avea o mai mare marjă de acțiune, atunci când e vorba de înregistrarea obligatorie în calitate de plătitor de TVA.

De asemenea se propune excluderea obligaţiei de înregistrare în calitate de plătitor al TVA în cazul efectuării importului de servicii scutite de TVA şi a celor care nu constituie obiecte impozabile cu TVA.

Modificarea are drept scop excluderea discrepanţelor existente între prevederile diverselor legi, precum și evitarea apariţiei situaţiilor de depunere a cererii de înregistrare în calitate de contribuabil al TVA pentru importul de mărfuri și servicii care sunt scutite de TVA şi a celor care nu constituie obiecte impozabile cu TVA.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...