37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Numărul total al controalelor de stat planificate – în descreștere

Numărul total al controalelor de stat planificate – în descreștere

03.07.2017924 views Guvernul RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În trimestrul I, 2017, au fost efectuate 14771 controale de stat, dintre care 7967 de controale planificate, cu 12% mai puțin decât în perioada similară a anului precedent și cu circa 40% în descreștere față de anul 2014.

Aceste tendințe denotă o planificare mai calitativă a inspecțiilor din partea instituțiilor de control și progrese în aplicarea metodologiilor de planificare a controalelor în baza analizei criteriilor de risc.

Analiza datelor pe fiecare organ de control în parte, arată că cele mai multe controale în trimestrul I au fost realizate de către Agenția Națională Siguranța Alimentelor (ANSA), Serviciul de Supraveghere de Stat a Sănătății Publice (SSSP), Serviciul Protecției Civile și Situații Excepționale (SPCSE), Compania Națională de Asigurări Sociale (CNAS) și Inspectoratul de Stat al Muncii (ISM).

Totodată, în această perioadă s-a marcat o creștere a procentului înregistrării datelor în sistemul informațional Registrul de stat al controalelor , de la 17% în anul 2015, 28% în 2016 la 47% în 2017.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...