37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Numărul de stele la hoteluri vă poate induce în eroare! Consiliului Concurenței a sancționat mai mulți agenți economici în valoare de circa 50 000 lei

Numărul de stele la hoteluri vă poate induce în eroare! Consiliului Concurenței a sancționat mai mulți agenți economici în valoare de circa 50 000 lei

23.11.2016445 views realitatea.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Plenul Consiliului Concurenței și a sancționat mai mulți agenți economici în valoare de cca 50 000 de lei.  Ca urmare a investigației, s-a stabilit că aceste întreprinderi au răspândit informații false privind serviciile de cazare pe care le prestează. Acest lucru îi avantajează în raport cu alți concurenți și îi induce în eroare pe consumatori, în rezultat deturnând clientela rivalilor săi.

Încălcarea s-a manifestat prin atribuirea unui număr mai mare de stele unităților sale de cazare sau modificarea tipului structurii din pensiune în hotel, bunăoară. Menționăm că atribuirea unei structuri a titlului de "hotel" și a numărului de stele face parte din competențele doar a Agenției Turismului.

Totodată, la sesizarea Agenției Turismului, Consiliul Concurenței a întocmit circa 40 de procese contravenționale pentru încălcarea legislației cu privire la publicitate și ca urmare, un număr considerabil de întreprinderi a ajustat activitatea și informațiile publicitare la prevederile legale.

În acest context, Consiliul Concurenței vine cu un îndemn către toate întreprinderile care prestează servicii de acest tip, să nu denatureze percepția consumatorilor atât locali cât și a celor străini vizavi de nivelul structurii turistice. Acest fapt presupune cheltuieli nejustificate din partea clienților și afectează rău imaginea țării noastre.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...