37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Numărul cererilor depuse online la AGEPI s-a dublat, în 2016

Numărul cererilor depuse online la AGEPI s-a dublat, în 2016

27.01.2017581 views Agora.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Numărul cererilor de înregistrare și reînnoire a obiectelor de proprietate intelectuală depuse online la Agenția de Stat pentru Proprietate Intelectuală (AGEPI) a înregistrat o creștere semnificativă în 2016.

Astfel, anul trecut au fost depuse online 1521 de cereri, adică, dublu față de 2015, când în 12 luni au fost înregistrate 746 cereri.

În 2016, la AGEPI au fost depuse peste 3600 de cereri de înregistrare și reînnoire a obiectelor de proprietate intelectuală, dintre care, aproximativ 42% au fost depuse în format electronic.

Performanța se datorează activităților de informare a diferitor categorii de solicitanți privind avantajele utilizării serviciului online desfășurate în cadrul seminarelor, atelierelor de lucru etc.

Directorului general AGEPI, Octavian Apostol a recomandat atât solicitanților cât și mandatarilor autorizați să utilizeze serviciul de depunere online pentru a exclude necesitatea de deplasare la Agenție, acces securizat, monitorizarea corespondenței, achitarea online fără comision și comunicarea rapidă prin sistemul de notificări.

Din momentul lansării Serviciul e-AGEPI, 2013, până la finele anului 2016, au fost depuse online 2586 cereri de înregistrare a obiectelor de proprietate intelectuală.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...