37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Întreprinderile mici și mijlocii vor fi scutite de controale în primii trei ani de activitate

Întreprinderile mici și mijlocii vor fi scutite de controale în primii trei ani de activitate

16.09.20161.327 views Moldpres.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Legea cu privire la întreprinderile mici și mijlocii (IMM) va fi publicată mîine în Monitorul Oficial al R. Moldova. Documentul stabilește cadrul legal de activitate al acestora și măsurile de suport din partea statului pentru crearea și dezvoltarea IMM, informează MOLDPRES.

Conform noilor prevederi, controalele de stat efectuate în primii trei ani de activitate a întreprinderii vor avea caracter consultativ, cu excepția cazurilor de constatare a infracțiunilor. În același timp, antreprenorii care nu dispun de suficiente resurse pentru dezvoltarea afacerilor vor putea solicita asistență de la Fondul de garantare a creditelor pentru întreprinderile mici și mijlocii. Acesta vine să faciliteze accesarea creditelor de către întreprinderile care nu dispun de gaj suficient, oferind garanții de întoarcere a împrumutului în condițiile stabilite.

Proiectul de lege mai stabilește crearea Consiliului Consultativ pentru IMM-uri, abilitat cu sarcina de a analiza „evoluția sectorului și a elabora recomandări pentru îmbunătățirea mediului de afaceri. Acesta va reprezenta o platformă de dialog între antreprenori și autoritățile publice cu scopul de a oferi mediului de afaceri posibilitatea de a participa la perfecționarea cadrului legislativ și normativ", se menționează în proiectul de lege.

În vederea creșterii competitivității și dezvoltării spiritului antreprenorial în rândul tinerilor, documentul prevede introducerea educației antreprenoriale la toate nivelurile sistemului educațional, începînd cu cel primar.

În R. Moldova, IMM-urile reprezintă 97,4% din numărul total de întreprinderi înregistrate și acoperă 56,2% din totalul de angajați. În 2014 ponderea acestora în PIB-ul național a fost de 32,2%.

Legea va intra în vigoare la expirarea a 90 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al R. Moldova.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...