37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Întreprinderile mici și mijlocii vor activa conform unei noi legi

Întreprinderile mici și mijlocii vor activa conform unei noi legi

22.07.2016943 views Moldpres.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Parlamentul a adoptat ieri proiectul Legii cu privire la întreprinderile mici și mijlocii (IMM), care stabileşte cadrul legal de activitate al acestora și măsurile de suport din partea statului pentru crearea şi dezvoltarea IMM, informează MOLDPRES.

Conform noilor prevederi, controalele de stat efectuate în primii trei ani de activitate a întreprinderii vor avea caracter consultativ, cu excepția cazurilor de constatare a infracțiunilor. În acelaşi timp, antreprenorii care nu dispun de suficiente resurse pentru dezvoltarea afacerilor vor putea solicita asistenţă de la Fondul de garantare a creditelor întreprinderilor mici şi mijlocii. Acesta vine să faciliteze accesarea creditelor de către întreprinderile care nu dispun de gaj suficient, oferind garanţii de întoarcere a împrumutului în condiţiile stabilite.

Proiectul de lege mai stabileşte crearea Consiliului Consultativ pentru IMM-uri, abilitat cu sarcina de a analiza „evoluţia sectorului şi a elabora recomandări pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri. Acesta va reprezenta o platformă de dialog între antreprenori şi autorităţile publice cu scopul de a oferi mediului de afaceri posibilitatea de a participa la perfecţionarea cadrului legislativ şi normativ", se menţionează în proiectul de lege.

În vederea creşterii competitivităţii şi dezvoltării spiritului antreprenorial în rîndul tinerilor, documentul prevede introducerea educaţiei antreprenoriale la toate nivelurile sistemului educaţional, începînd cu cel primar.

În R. Moldova IMM-urile reprezintă 97,4% din numărul total de întreprinderi înregistrate şi acoperă 56,2% din totalul de angajaţi. În 2014 ponderea acestora în PIB-ul naţional a fost de 32,2%.

Legea va intra în vigoare la expirarea a 90 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al R. Moldova.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...