37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Întreprinderile mici şi mijlocii impulsionează creşterea economică a Moldovei

Întreprinderile mici şi mijlocii impulsionează creşterea economică a Moldovei

17.07.2017887 views Noi.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Susţinerea sectorului micului business constituie una din priorităţile Ministerului Economiei, parte a programului de guvernare.

Surse din cadrul ministerului au relatat că întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) alcătuiesc circa 98% din numărul total de întreprinderi din ţară. În anul 2016, numărul IMM-urilor a crescut cu o mie şi a depăşit 51,6 mii de întreprinderi. În cadrul acestora activează peste 300 mii de persoane, care deţin 61% din numărul total de angajaţi ai întreprinderilor din economia naţională.

În anul trecut, veniturile din vînzări ale IMM-urilor au însumat 125 mil. lei sau 41,5% din veniturile din vînzări în total pe economie şi au înregistrat o creştere de 4,5% faţă de anul 2015.

Partea preponderentă a IMM-urilor îşi desfăşoară activitatea în domeniul comerţului (20 mii) şi în industria prelucrătoare (4,4 mii). Cele mai multe ÎMM activează în municipiul Chişinău (65%) şi în raioanele de centru (14%).

Un rol important în dezvoltarea acestui sector de afaceri al republicii îl are Organizaţia pentru Dezvoltarea sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) şi Fondul de Garantare a Creditelor (FGC). De serviciile acestora au beneficiat în anul trecut 279 de întreprinderi, care au obţinut granturi în valoare de 220 mii lei.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...