37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Întreprinderile de stat vor fi obligate să prezinte rapoarte detaliate

Întreprinderile de stat vor fi obligate să prezinte rapoarte detaliate

21.03.2016974 views Noi.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În Republica Moldova va crește în mod substanțial transparența activității întreprinderilor de stat, care vor fi obligate să prezinte rapoarte detaliate, notează NOI.md.

Acest fapt este prevăzut de amendamentele la Legea cu privire la întreprinderea de stat, pe care Parlamentul a adoptat-o în lectură finală. Potrivit documentului, întreprinderile de stat din Moldova vor fi obligate să prezinte rapoartele anuale detaliate pînă la 30 mai a anului următor după cel de raportare.

Ele vor trebui, de asemenea, să ia măsurile necesare pentru ca el să rămînă public pe parcursul a cel puțin 3 ani pe site-ul întreprinderii sau organului administrației publice, care participă la gestionarea întreprinderii sau are în cadrul ei statutul de fondator.

Totodată, raportul anual trebuie să conțină cel puțin raportul financiar anual, inclusiv informație despre remunerarea muncii membrilor organelor administrative, de conducere și de supraveghere, alte obligații apărute sau asumate în legătură cu pensiile actualilor sau foștilor membri ai acestor organe.

Raportul anual trebuie să conțină și darea de seamă despre activitatea conducerii, descrierea corectă și completă a dezvoltării și realizărilor în activitatea economico-financiară a întreprinderii, precum și a riscurilor principale cu care se confruntă.

Este stipulat că, la publicarea raportului anual, întreprinderea prezintă concomitent integral și raportul de audit.Raportul anual se consideră publicat dacă a fost expus în variantă electronică pe site-ul organului administrației publice locale care participă la gestionarea întreprinderii sau are statut de fondator.

Scopul proiectului de lege este asigurarea unui nivel mai înalt de transparență în activitatea și gestionarea întreprinderii de stat, dezvăluirea informației amănunțite despre activitatea financiară a întreprinderilor de stat, salarii și management, pentru a avea posibilitatea de a aprecia eficiența administrării lor.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...