37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Întreprinderile care creează noi locuri de muncă vor primi subvenții din partea statului

Întreprinderile care creează noi locuri de muncă vor primi subvenții din partea statului

24.11.20161.261 views Agora.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Deputații comisiei cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media au dat aviz pozitiv proiectului care prevede subvenționarea întreprinderilor care creează noi locuri de muncă.

Potrivit acestui proiect, beneficiarii subvențiilor pot fi persoanele juridice și persoanele fizice care practică activitatea de întreprinzător și vor crea noi locuri de muncă.

Prezentul  proiect de lege, urmărește sporirea nivelului angajărilor în întreprinderi. Documentul favorizează mobilitatea populației interne și încurajează rămânerea la muncă acasă, precum și crearea noilor locuri de muncă în baza investițiilor atât din Republica Moldova cât și de peste hotare.

Astfel, proiectul de lege prevede ca angajatorul, pentru crearea locurilor de muncă și angajarea persoanelor noi, poate solicita de la stat o subvenție lunară în mărime de 1000 de lei pentru fiecare nou angajat pentru o perioadă de 24 de luni.

Întreprinderile noi create sau care activează mai puțin de un an pot beneficia de subvenția stabilită în mărime de 50% pe toată perioada subvenționată. În cazul creării unui nou loc de muncă după un an de activitate, subvenția se achită în mărime deplină.

Documentul urmează să fie aprobat de Guvern și de comisiile vizate, iar dacă va primi undă verde, urmează să fie votat în lectură finală în Parlament.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...